BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya'da iş dünyası güven endeksi yükseldi----

Almanya'da iş dünyası güven endeksi yükseldi

Almanya'da iş dünyası güven endeksi yükseldi
25 Nisan 2022 - 11:30 www.finansgundem.com

Almanya'da iş dünyasının ekonomiye olan güveni Nisan ayında arttı.

Almanya'da iş dünyasının ekonomiye olan güveni, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının yarattığı ilk şokun geride bırakılmasının ardından, Nisan ayında hafif şekilde yükseldi.

Ekonomik düşüncü kuruluşu Ifo Institute tarafından hazırlanan iş dünyası güven endeksi Nisan ayında Mart ayındaki 90,8 puandan 91,8 puana yükseldi. Beklenti ise endeksin 89,1 puana gerileyeceği yönündeydi.

Nisan ayında Ifo cari koşullar endeksi 95,8 puan olan beklentilerin üzerinde 97,2 puan seviyesinde gerçekleşirken, beklenti endeksi de 84,6 puandan 86,7 puana çıktı.

Resesyona dair işaret yok

Ifo ekonomisti Klaus Wohlrabe yaptığı açıklamada, Almanya'da iş dünyasının ekonomiye olan güveninin düşük seviyede de olsa istikrar kazandığını bildirdi.

Alman ekonomisinde yılın ilk çeyreğinde resesyon yaşanmadığını belirten Wohlrabe, ikinci çeyrekte resesyon yaşanacağına dair de işaret göremediklerini vurguladı.

Çin'de Kovid-19 ile mücadele kapsamında uygulanan kapatma tedbirlerinin önümüzdeki aylarda tedarik zincirlerinde daha fazla bozulmaya yol açacağını belirten Wohlrabe, Alman sanayisindeki tedarik problemlerinin de buna bağlı olarak artacağını savundu.

Almanya Dışişleri Bakanı'ndan yeni NATO stratejisi talebi

 

Reel Kesim Güven Endeksi yükseldi

 

Wang: Çin'de büyüme yüzde 5’in üzerine çıkmalı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)