BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya'da ılımlı bir resesyon bekleniyor----

Almanya'da ılımlı bir resesyon bekleniyor

Almanya'da ılımlı bir resesyon bekleniyor
27 Aralık 2022 - 12:08 www.finansgundem.com

Alman şirketleri enerji krizinden, ham madde yetersizliğinden ve cansız küresel ekonomiden kaynaklanan ters rüzgarlara rağmen gelecek yıl ılımlı bir resesyon yaşanmasını bekliyorlar.

Reuters tarafından Alman iş dünyasının lobi kuruluşları arasında yapılan ankete katılan Almanya Sanayi Federasyonru Başkanı Siegfried Russwurm, "2022 yılının son çeyreğinde ve 2023 ilk çeyrekte ekonomik aktivitede bir düşüş büyük olasılık. Bununla birlikte biz sadece hafif bir düşüş bekliyoruz" dedi.

Russwurm, dünya genelindeki zayıf talebin Almanya'nın ihracata dayalı ekonomisini vurduğu ortamda büyümenin 2024'e kadar bastırılmış olmaya devam edeceği uyarısında da bulundu.

Almanya Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği (DIHK) tedarik zincirlerinde bozulmanın kademeli şekilde azaldığı konusunda pek çok işaret bulunduğunu beltti. "Konteyner fiyatları için navlun oranları uzun vadeli normal değerlerine yeniden yaklaşıyorlar ve uluslararası limanlarda yoğunluk yavaş yavaş hafifliyor" diye konuşan DIHK Başkanı Peter Adrian, "Eğer Çin'in sıfır KOVID politikası için açıkladığı gevşemeler uygulanır ise, bu küresel tedarik zincirleri için pozitif bir işaret olur" dedi.

Bununla birlikte DIHK, artan enerji fiyatlarının ve gevşeyen tüketici güveninin 2023 için görünümü gölgelemekte olduğunu da vurguladı.

Almanya'da enflasyon sürecek

 

Almanya enerjide çareyi kömürde arıyor

 

Almanya'da gaz tüketimi geçen yıla göre arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)