BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya'da finans sektörünün zararları arttı----

Almanya'da finans sektörünün zararları arttı

Almanya'da finans sektörünün zararları arttı
23 Kasım 2023 - 12:41 www.finansgundem.com

Bundesbank Başkan Yardımcısı Claudia Buch, bankaların ve sigortacıların gizli, realize edilmemiş zararlarının arttığını belirtti

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Başkan Yardımcısı Claudia Buch, Almanya'nın finans sektörünün kara bulutlarla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Almanya'nın finans şirketlerinin şu anda iyi sermayelendirilmiş olabileceklerini ancak artan faiz harcamaları ve zayıf kredi talebinden gerçekleşmemiş zararlara kadar çeşitli zorluklarla karşı karşıya olduklarını savunan Buch, "Faiz oranları geçtiğimiz yıl rekor bir hızla yükseldi ve bankalar bu değişimle başa çıkmakta başarılı oldu ancak yeni faaliyet ortamı, kredi verenlerin elindeki menkul kıymetlerin değerinde keskin bir düşüş de dahil olmak üzere riskler de barındırıyor" dedi.

Buch yaptığı açıklamada, "Tasarruf bankalarının ve kredi kooperatiflerinin neredeyse üçte ikisinin, kredilerin yanı sıra menkul kıymetleri de içeren bankacılık defterlerinde gerçekleşmemiş zararları var. Hayat sigortacıları da benzer bir durumda" diye konuştu.

Faiz oranı harcamalarının gelecekte artacağı ve bunun da marjları sıkıştırarak kazançlar üzerinde baskı yaratacağı uyarısında bulunan Buch, "Simülasyonlarımız, bankaların yüksek faiz oranlarını geçmişte olduğu gibi benzer bir hızda yansıtmaları halinde, bu yıl net Faiz gelirlerinin 29 milyar Euro veya üçte bir oranında daha düşük olacağını gösteriyor. Bankalar, durgunluk ortamında kurumsal talebin zayıf olması nedeniyle artan kredi hacimleriyle daha yüksek maliyetleri dengelemekte zorlanacaktır" dedi.

Yine de şimdilik banka kazançlarının sağlıklı olduğunu, bunun da kredi verenlerin olası zorluklarla başa çıkmak için sermaye biriktirmelerine olanak sağlayacağını söyleyen Buch, "Olumsuz senaryolarda bile, finansal kuruluşlar şokları kendi başlarına absorbe edebilmek için yeterli sermaye ve likidite seviyelerine sahip olmalıdır" diye konuştu.

Almanya'da enflasyona endeksli tahvil ihracı bitecek

 

Almanya'da şirketler hayatta kalamamaktan korkuyor

 

Bundesbank: Alman ekonomisinde toparlanma zorlu olacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)