BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya'da çifte vatandaşlık yasa tasarısı ertelendi----

Almanya'da çifte vatandaşlık yasa tasarısı ertelendi

Almanya'da çifte vatandaşlık yasa tasarısı ertelendi
16 Aralık 2023 - 09:22 www.finansgundem.com

Çifte vatandaşlığın önünü açan, vatandaşlığa geçişi kolaylaştıran yasa tasarısı FDP’nin itirazları nedeniyle nisan ayına sarktı.

Almanya'da Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti'nin (FDP), koalisyon sözleşmesine alarak vaat ettiği çifte vatandaşlık hakkı konusunda hazırlanan yasa tasarısı bahara kaldı. SPD Federal Meclis Grup Başkanı Rolf Mützenich, vatandaşlık yasasında yapılması planlanan reformun en geç Nisan 2024'te yürürlüğe girmesini beklediğini söyledi.

FDP'DEN YOĞUN İTİRAZ

Başbakan Olaf Scholz'un yeni yıl girmeden tasarıyı meclisten geçireceklerine ilişkin açıklamasına karşın tasarının FDP'nin yoğun itirazları nedeniyle gecikeceği ortaya çıktı. Mützenich, Rheinische Post Gazetesi'ne verdiği demeçte, 'Ortaklar vatandaşlık yasası konusunda bir anlaşmaya varamadı. Sorun nedir?' sorusuna, FDP'nin değişiklik taleplerine direndiği yanıtını verdi.

GECİKTİRMEYE GEREK YOKTU

Vatandaşlık, sığınmacılara yardım ve basit sınır dışı düzenlemeleri bu hafta Federal Meclis'ten geçecekti ancak bu gerçekleşmedi. Mützenich, "Bana göre daha sonra ele alınabilecek olan çok küçük gruplara yönelik ayrıntılı düzenlemeler nedeniyle başarısız olundu. Bundan büyük üzüntü duyuyorum" dedi. FDP, baştan beri yasa tasarısına itirazlarda bulunuyordu.(Sabah)

Almanya, çifte vatandaşlık imkanını herkese tanıyacak yasa tasarısını onayladı

 

Almanya’da 'çifte vatandaşlık' açılımı: Yasa değişikliği neler getirecek?

 

Almanya'dan "çifte vatandaşlık" adımı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)