BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya'da belediyelere 57 milyar euroluk yardım planı----

Almanya'da belediyelere 57 milyar euroluk yardım planı

Almanya'da belediyelere 57 milyar euroluk yardım planı
17 Mayıs 2020 - 11:47 www.finansgundem.com

Almanya'da Maliye Bakanlığı'nın pandemi nedeniyle belediyelere 57 milyar euroluk ekonomik yardım paketi planladığı belirtildi.

Konuya yakın kaynaklara göre Almanya Maliye Bakanı Olaf Scholz, korona virüs pandemisinden ekonomik olarak etkilenen belediyelere yardım için 57 milyar euroluk (62 milyar dolar) yardım paketi planlıyor.

Scholz'un miktar belirtmeden Cumartesi günü açıkladığı planın, yerel hükümetlerin borcunu karşılamasına ve pandemi nedeniyle aksayan vergi yükümlülüklerini yerine getirmesine yardımcı olabileceği belirtildi.

Maliye Bakanlığı yetkilisine göre Almanya, Avrupa'nın en büyük ekonomisinde kamu borcunu GSYİH'nin yüzde 80'inin üzerine taşıyabilecek teşvik önlemlerini fonlamak için borçlanmayı artırmayı değerlendiriyor. Mevcut durumda yüzde 60 civarında bulunan oran, Maliye Bakan Yardımcısı Jeorg Kukies'in Cuma günü yaptığı yüzde 75'lik tahminin de üzerinde.

Almanya'da hükümet ve parlamento, anayasal borç limitlerinin yükseltilmesi için olağanüstü yetkilerini kullanarak bu yıl için 156 milyar euroluk yeni borçlanma için bütçe planını geçirdiler. Der Spiegel'in Cuma günkü haberine göre yönetim 100 milyar euroluk destek bütçesi planlıyor.

Angela Merkel'in hükümeti Haziran başında yeni teşvik paketine ilişkin detayları sunacağını açıkladı. Merkel'in koalisyonu ek hükümet harcamalarını sınırlandırmak istiyor ve Scholz'un belediye borçlarını kapatma planına karşı.

Almanya ekonomisi, Cuma günkü resmi rakamlara göre ilk çeyrekte yüzde 2.2 daralarak on yıldan uzun bir süredir görülen en sert küçülmeyi yaşadı. Hükümet bu yıl yüzde 6.3 küçülme bekliyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)