BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinAlmanya’da aşısızlar koyunlarla ikna edilecek----

Almanya’da aşısızlar koyunlarla ikna edilecek

Almanya’da aşısızlar koyunlarla ikna edilecek
05 Ocak 2022 - 13:38 www.finansgundem.com

Almanya’da vatandaşların Kovid-19 aşısı olmaları için düzenenen kampanyalara bir yenisi daha eklenirken, bu kez aşı olmayanları ikna için ilginç bir yöntem denenerek koyunlar kullanıldı.

Tarlaya çizilen yüz metre uzunluğundaki devasa bir şırınga resminin üzerine serpilen ekmek parçasını daha sonra buraya salınan 700’e yakın koyunun yemesine imkan sağlandı.

Euronews'in haberine göre, tarlada kendileri için bırakılan ekmeklerin bulunduğu yere üşüşen koyunlar, dev bir şırınga görüntüsü ortaya çıkartırken, bu görüntünün havadan drone aracılığıyla kaydı alındı.

Bu kampanyayı yürüten Hanspeter Etzold, Reuters’e yaptığı açıklamada insanları aşı olmaya teşvik etmek ve bu konuda güçlü bir mesaj vermek için ülkenin en sevilen hayvanını kullanmak istediğini söyledi.

Almanya, Batı Avrupa ülkeleri içinde aşı karşıtlarının en fazla olduğu ülkeler içinde yer alıyor.

Etzold, “Koyunlar insanların en sevdiği hayvanlar içinde yer alırken, her zaman olumlu duygusal çağrışımlar taşıyor. Belki de mantık ve bilimsel akıl yürütme işe yaramadığında birçok insana duygusal olarak koyunlar ulaşabilir” diyerek kampanyanın hedefini özetledi.

Almanya’nın kuzeyindeki Schneverdingen kasabasında yaşayan ve bu bölgede daha önce de hayvancılıkla uğraşan şirketlerin desteğiyle bu tür etkinlikler düzenleyen Etzold, “Bölgede koyunların ne kadar sevgiyle, şevkle karşılandığını ve akılcı argümanlarla belki de mantıken mümkün olmayan bir şekilde insanlara dokunabildiğini fark ettim” ifadesini kullandı.

Almanya’da son araştırmaya göre, nüfusun yüzde 71’i iki doz, yüzde 39’u ise üç doz aşı oldu. Aşı olmayan grup içinde yüzde 5 ila 10’u tamamen aşıya karşı çıkarken, geri kalan kısmı bu konuda hal kararsız olduğu görüşünde.

Almanya karantina süresini kısaltmayı planlıyor

 

Almanya'da salgın nedeniyle istihdam neredeyse sabit kaldı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)