BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya krizinde ikinci perde----

Almanya krizinde ikinci perde

Almanya krizinde ikinci perde
22 Haziran 2013 - 12:30 www.finansgundem.com

Alman Büyükelçi ile kritik görüşme saat 15.00’de yapılacak

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun talimatı üzerine bakanlığa çağrılan Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pöhl, Erzurum’da olduğu için dün bakanlığa gidememişti. Dün gece geç saatlerde Ankara’ya dönen Büyükelçi Pöhl’e bugün saat 15.00’de randevu verildi.
Bu randevunun verilmesinden kısa süre sonra da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle ile Doha’da görüştü. İkili görüşmeden sonra yaptıkları ilk kısa açıklamada, gayet samimi bir hava içinde iki dost ve müttefik ülkenin dışişleri bakanları olarak her konuyu görüştüklerini söylemekle yetindiler. İki bakan daha sonra Doha’da yapılan Suriye’nin dostları çekirdek grup toplantısına geçtiler.
Türkiye, Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile görüşmesi beklenen Pöhl’e, Merkel’in Gezi olaylarını bahene ederek Türkiye ile AB arasında üç yıl aradan sonra yeni bir müzakere başlığının açılmasını engelleyici tavrından duyulan rahatsızlığını iletecek.
Dün de Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Almanya Dışişleri Bakanlığı’na davet edilmişti. Alman tarafı bu görüşmede AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın Merkel’i hedef alan söylemleri ile Birlik 90/Yeşiller Partisi Eş Başkanı Claudia Roth’a Taksim’de biber gazı sıkılması ve polis engeliyle karşılaşmasından duyulan rahatsızlığı iletmişti.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)