BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya kontrolü kaybetmek üzere----

Almanya kontrolü kaybetmek üzere

Almanya kontrolü kaybetmek üzere
28 Mart 2021 - 15:14 www.finansgundem.com

Salgının başladığı günden bugüne en büyük mücadeleyi veren Almanya köşeye sıkıştı! Merkel’in Özel Kalem Müdürü, Almanya’nın salgında kontrolü kaybetme riskiyle karşı karşıya olduğunu söyledi

Bir açılıp bir kapanan aşılama konusunda beklenenden yavaş hareket eden Almanya kritik bir sürece girdi Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Özel Kalem Müdürü Helge Braun, hükümetin önümüzdeki birkaç hafta içinde vaka sayılarını düşürmemesi halinde, aşılara dirençli mutasyonlarla karşılaşabileceklerini söyledi. Braun, Bild am Sonntag gazetesine yaptığı açıklamada, “Salgının en tehlikeli aşamasından geçiyoruz. Önümüzdeki birkaç hafta onu kontrol edip etmeyeceğimizi belirleyecek” dedi.

PASKALYA BAŞRAMI KORKUSU!
Vaka sayısının tekrar hızla artması halinde, bir sonraki yeni türün aşıya dirençli hale gelme riskinin artacağına dikkat çeken Braun, “O zaman yeni aşılara ihtiyacımız olacak, herkese en baştan aşı yapmak zorunda kalacağız” diyerek uyardı. Robert Koch Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü’nün dünkü verilerine göre son 24 saatte 20 bin 472 yeni vaka ve 157 can kaybı kaydedildi.
Finansgundem.com’un yaptığı derlemelere göre Paskalya Bayramı döneminde vaka sayısını daha hızlı artması bekleniyor. Almanya'da Paskalya tatili 2 Nisan Cuma günü başlıyor ve 6 Nisan Salı günü yeniden işbaşı yapılıyor. 22 Mart'taki toplantıda Paskalya öncesindeki 1 Nisan Perşembe günü ve arada iş günü olan 3 Nisan Cumartesi gününün de tatil ilan edilmesi, böylece ülke çapında beş günlük kapanma karara bağlanmıştı. Karar iş dünyasından sert tepkilere yol açmış, ayrıca iş hukuku açısından da önemli soru işaretleri doğurmuştu.

Karadan hemen sonra Almanya Başbakanı Merkel, Paskalya'da beş gün boyunca kamusal yaşamın durdurulmasını öngören katı kapanma kararını geri alarak vatandaşlardan özür diledi.

Almanya'da 3. dalga endişesi

Almanya'da maske skandalı büyüyor

Almanya'da Kovid vakalarında ürkütücü artış

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)