BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya'da 3. dalga endişesi----

Almanya'da 3. dalga endişesi

Almanya'da 3. dalga endişesi
26 Mart 2021 - 15:54 www.finansgundem.com

Almanya'da, günlük vaka sayısının gelecek ay 100 bine çıkabileceği haberi, ülkede endişeleri arttırdı. Alman hükümeti seyahat kısıtlaması gibi tedbirleri değerlendirerek, tedbirlere uyulması konusunda dikkat edilmesi uyarısında bulundu.

Almanya’da, İngiltere mutasyonu sebebiyle günlük vaka sayısının önümüzdeki ay 100 bine çıkabileceği uyarısı yapıldı. Seyahat yasağı gibi önlemler tartışılırken, hükümet vatandaşlara mesafe ve hijyen önlemlerine uyma çağrısında bulundu.

Deutsche Welle Türkçe'deki habere göre; Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, bugün düzenlediği basın toplantısında, vaka sayılarının büyük bir hızla artmakta olduğuna, gidişatın "tehlikeli" bir sürece evrilebileceğine dikkat çekti.

Paskalya tatilinde herkesin salgın tedbirlerine uymasının büyük önem taşıdığına işaret eden Spahn, virüsün hızlı yayılımının önüne geçilmemesi halinde Almanya’daki sağlık sisteminin Nisan ayı içersinde sınıra ulaşabileceği uyarısında bulundu.

SON 24 SAATTE YENİ VAKA SAYISI 21 BİN 573 

Almanya’nın salgın hastalıklarla mücadele kurumu olan Robert Koch Enstitüsü (RKI) Başkanı Lothar Wieler de Almanya halkına önlemlere uyma çağrısı yaptı.

Wieler, virüsün yayılımını önleyecek tedbirlere uyulmaması halinde Almanya’da bugün 21 bin 573 olan günlük vaka sayısının önümüzdeki günlerde günlük 100 bine çıkabileceğini söyledi.

"ÖNÜMÜZDE ÇOK ZORLU HAFTALAR VAR... EVDE KALIN"

Üçüncü dalganın ilk iki dalgadan daha kötü olacağını gösteren açık emareler olduğunu vurgulayan Wieler, Alman kamuoyuna "Lütfen evinizde kalın. Önümüzde çok zorlu haftalar var" sözleriye seslendi.

SEYAHAT KISITLAMASI GÜNDEMDE

İngiltere mutasyonunun çok daha hızlı bulaştığına dikkat çeken Wieler, aynı zamanda daha ağır vakalara yol açtığını, hayatını kaybedenlerin oranın da artığını kaydetti.

Almanya’da RKI’nın verilerine göre bugüne kadar 75 bin 623 kişi hayatını Kovid-19 nedeniyle kaybetti. Üçüncü dalganın daha şiddetli geçmesi Alman Hükümeti’nin alınan tedbirleri gözden geçirmesini de beraberinde getiriyor.

Hükümet, salgının kontrol altına alınması için yurtdışına seyahatlerin yasaklanmasının incelenmekte olduğunu açıkladı.

Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, bugünkü olağan basın toplantısında, konuyla ilgili nasıl bir kararın alınacağını yakın bir gelecekte belirlemeyi hedeflediklerini söyledi. Seibert, açıklığa kavuşturulması gereken "zorlu hukuki sorular" bulunduğunu kaydetti.

Almanya, seyahatlere yasak getirmedi. Bununla birlikte RKI’nin riskli bölgeler listesinde yer alan ülkelere seyahat uyarısı yapan hükümet, zorunlu olmadıkça bu ülkelere, keyfi, tatil amaçlı seyahatler yapılmamasını istiyor.

Önlem alınmazsa günlük 60 bin vaka görülebilir

 

Prof. Taşova'dan 'üçüncü dalga' uyarısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)