BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakAlmanya hükümetinden kira artışlarına fren----

Almanya hükümetinden kira artışlarına fren

Almanya hükümetinden kira artışlarına fren
28 Ağustos 2023 - 09:58 www.finansgundem.com

Almanya'da kiracıların karşı karşıya olduğu maliyetlerle mücadele etmek için yeni tedbirler açıklanacağı duyuruldu

Almanya’da iktidardaki Sosyal Demokrat Parti (SPD), ülke genelinde üç yıllık kira artışı sınırlaması önermeye hazırlanıyor.

Sözcü'de yer alan habere göre, SPD milletvekili Verena Hubertz, Başbakan Olaf Scholz’un bugün ülkedeki hayat pahalılığı kriziyle mücadele etmek için alınacak önlemleri açıklayacağını belirtti.

FİYATLAR DONDURULACAK

Emlak piyasasını düzenlemeyi amaçlayan mevcut kurallar, kira artışlarını üç yıl içinde yüzde 15-20 arasında sınırlıyor. Almanya’nın koalisyon hükümeti bu sınırı yüzde 11’e indirmeyi kabul etmişti. Ancak SPD bunun yeterli olmadığının sinyalini verdi.

Deutsche Presse-Agentur haber ajansı tarafından görülen bir teklife göre iktidar partisi, talebin çok yüksek olduğu şehirlerde kiraların en fazla yüzde 6 oranında artmasına izin vermeyi, ülkenin geri kalanında ise fiyatları dondurmayı planlıyor.

REKOR ARTIŞ

Konut fiyatları Almanya’da geçtiğimiz yıllarda istikrarlı seyrediyordu. Ancak ülkede kiralar bu yıl rekor düzeyde arttı. Alman Federal İstatistik Ofisi’ne göre Almanya’daki 41 milyon hanenin yüzde 60’ına yakını kirada oturuyor.

Almanya’nın konut piyasası Ukrayna savaşından önce de arz sıkıntısı yaşıyordu. O zamandan bu yana gıda ve enerji enflasyonu hızla yükselirken, yaklaşık 1 milyon Ukraynalı mültecinin gelişi mevcut konut stoku üzerinde daha fazla baskı oluşturdu.

Türkiye konut fiyatı artışında zirvede

 

İngiltere'de konut fiyatları düştü

 

Konutta 1.5 yıl sonra bir ilk

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)