BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya hükümetinden ev ve iş yerlerinin doğalgaz faturalarının ödemesi talep edildi----

Almanya hükümetinden ev ve iş yerlerinin doğalgaz faturalarının ödemesi talep edildi

Almanya hükümetinden ev ve iş yerlerinin doğalgaz faturalarının ödemesi talep edildi
10 Ekim 2022 - 15:18 www.finansgundem.com

Rusya'ya yönelik yaptırımlar sonrasında Avrupa'da başlayan enerji krizine karşı tedbirler artarken Almanya hükümetine, bir defaya mahsus olarak aralık ayında tüm haneler ve küçük ve orta ölçekli işletmelerin doğalgaz faturalarını ödemesi teklif edildi.

Almanya'da yeni atanan uzman heyeti tarafından hükümete, doğalgaza aşamalı olarak tavan fiyat getirilmesi planı kapsamında bu yılın aralık ayında tüm haneler ve küçük ve orta ölçekli işletmelerin doğalgaz faturalarını ödemesi önerildi.

Hükümet tarafından atanan uzman heyetinin önerdiği, doğalgaza aşamalı olarak tavan fiyat getirilmesi planı doğrultusunda, aralık ayında yapılacak ödemeye ek olarak gelecek baharda da fatura maliyetlerini sınırlamak için tasarlanmış, fakat buna rağmen insanları tasarrufa yönlendirecek daha farklı bir sübvansiyon planı uygulanacak.

Guardian'da yer alan habere göre Berlin, 2023'ün mart ayından 2024'ün nisan ayının sonuna kadar hanelerin önceki yıl tükettiği gazın yüzde 80'i için kilovat saat başına 0.12 euro ödeme yapacak.

Bununla birlikte işletmelere de 1 Ocak 2023'ten yine 2024 nisan ayına kadar geçen yılki kullanmın yüzde 70'i için kilovat saat bşaına 0.07 euro ödenecek.

Uzman heyetinin eş başkanı Dr. Veronika Grimm, sübvansiyonların şirketlerin ve hanehalkları için 'yeni bir normal' sağlayacağını söyledi.

Grimm, "Gelecekte fiyatın 7 sente düşmesi söz konusu olmayacak. Rusya'dan uzun bir süre doğalgaz almayacağız" ifadelerini kullandı.

Heyet üyesi ve Alman Sanayiciler Federasyonu Başkanı Siegfried Russwurm ise, kesin maliyetleri tahmin etmek zor olsa da önerilen iki aşamalı planın yaklaşık 90 milyar euro'ya mal olabileceği değerlendirmesini yaptı.

Enerji şirketi kamulaştırılmıştı

Alman hükümeti, Avrupa'yı saran enerji krizi sürecinde arzı güvence altına almak için Finlandiya'nın kamu şirketi Fortum'un çoğunluk hissesine sahip olduğu enerji şirketi Uniper'i 19 Eylül’de kamulaştırmıştı.

Öte yandan, Almanya enerji piyasası düzenleyici kurumu (Bundesnetzagentur-BNetzA), ani sıcaklık değişimiyle hanelerin ve şirketlerin geçen hafta çok fazla gaz kullandığını belirterek, bu sonbaharda doğalgaz tüketiminin sürdürülebilir kalamayacak kadar yüksek olduğu uyarısında bulunmuştu.

Türkiye'den Almanya'ya rekor ihracat

 

Almanya'da perakende satışlar beklentilerin altında geriledi

 

Almanya'nın sanayi üretimi ağustos ayında daraldı

 

Almanya'da resesyon beklentisi arttı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)