BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya-Hollanda maçı iptal oldu----

Almanya-Hollanda maçı iptal oldu

Almanya-Hollanda maçı iptal oldu
17 Kasım 2015 - 20:40 www.finansgundem.com

Almanya - Hollanda maçı güvenlik endişeleri nedeniyle iptal edildi

Almanya ile Hollanda arasında oynanacak hazırlık maçı güvenlik gerekçesiyle iptal edildi. Öte yandan Almanya'nın Hannover kentinde bulunan tren garında şüpheli paket bulundu, garın bir kısmı boşaltıldı. Polis inceleme yapıyor. Ayrıca Hannover yakınlarında konser amacıyla kullanılan bir stadyum da güvenlik gerekçesiyle boşaltıldı.

Geçtiğimiz Cuma günü Paris'te oynanan Fransa - Almanya dosluk maçında yaşanan terör olayının ardından bu akşam oynanacak Almanya-Hollanda dostluk maçı da gelen terör istihbaratı nedeniyle iptal edildi. 

DAHA ÖNCE İPTAL EDİLMEK İSTENMİŞTİ
Fransa maçında yaşanan kanlı terör saldırısı üzerine dün akşam oynanacak olan Almanya Hollanda maçı daha önce iptal edilmek istenmişti. Ancak teröre inat bir mesaj vermek için maçın oynanmasında karar kılınmış ve Almanya Başbakanı Merkel, teröre karşı kararlılığı simgelemek için bakanlarıyla birlikte maça gitme kararı almıştı. Ancak Hannover'de oynanacak maçın başlamasına yaklaşık bir saat kala maç sürpriz bir şekilde iptal edildi. 

Oyuncular ve stattaki taraftarlar maçın oynanacağı HDI Arena Stadı'ndan hızla çıkarıldı. Polis buna gerekçe olarak ciddi bir bomba tehdidi aldıklarını belirtti. Stadın çevresinde bulunan tehlikeli maddenin bomba olmadığı anlaşıldı. 

Ancak Hannover Emniyet Müdürü Volker Kluve çok ciddi bir terör saldırısı ihbarı aldıklarını ve bu nedenle maçı iptal etmek zorunda kaldıklarını açıkladı. Emniyet Müdürü stadın boşaltılması esnasında herhangi bir olay yaşanmadığını, taraftarların polisin talimatlarına harfiyen uyulduğunu kaydetti.

AMBULANS SÜSÜ VERİLMİŞ BOMBA YÜKLÜ ARAÇ BULUNDU
Polisten yapılan ilk açıklamada karşılaşma öncesi stat etrafında şüpheli kişilerin tespit edilmesi ve müsabakanın 'somut bir tehlike' olması nedeniyle iptal edildiği belirtildi. Alman polisi daha sonra, stat yakınlarında ambulans süsü verilmiş bomba yüklü bir kamyonet bulunduğunu açıkladı.

MERKEL STADYUMA GELMEDEN MAÇ İPTAL EDİLDİ
Alman ve Hollanda milli takım oyuncuları stattan alınarak güvenli bir yere götürüldü. Polis futbolcuların nerde olduğu konusunda güvenlik nedeniyle bilgi vermedi. Başbakan Merkel ise stadyuma gelmeden maç iptal edildi. İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere'nin olay yerinde incelemelerde bulunmak için Hannover'de kalacağı belirtildi. Türk kökenli Alman Milli oyuncu İlkay Gündoğan maç öncesi yaptığı açıklamada, aslında Paris'teki terör saldırısı üzerine takım olarak maçın yapılmasına başlangıçta karşı çıktıklarını anlattı.

TREN GARI VE BİR BAŞKA STADYUM BOŞALTILDI
Öte yandan Almanya'nın Hannover kentinde bulunan tren garında şüpheli paket bulundu, garın bir kısmı boşaltıldı. Polis inceleme yapıyor. Ayrıca Hannover yakınlarında konser amacıyla kullanılan bir stadyum da güvenlik gerekçesiyle boşaltıldı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)