BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya hava savunma sistemi kurmayı planlıyor----

Almanya hava savunma sistemi kurmayı planlıyor

Almanya hava savunma sistemi kurmayı planlıyor
27 Mart 2022 - 15:30 www.finansgundem.com

Orduyu güçlendirmek için 100 milyar avro ayıran Alman hükümetinin, ülke geneli için bir füze kalkanı kurmayı düşündüğü iddia edildi.


Almanya'nın, Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaş sonrasında ülke geneli için hava savunma sistemi kurmayı planladığı söylendi.

Bild gazetesinin haberinde, Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un Almanya Genelkurmay Başkanı Ebehard Zorn ile yaptığı görüşmede söz konusu 100 milyar avronun nasıl kullanılacağını ele aldığı, bu bağlamda İsrail'in "Irone Dom" (Demir Kubbe) füze savunma sisteminin gündeme geldiği, somut olarak da “Arrow-3” hava savunma sisteminin ele alındığı ancak satın alınmasına ilişkin henüz bir karar verilmediği kaydedildi.

'Ülke geneli için füze kalkanına ihtiyacımız var'

Federal Meclis Savunma Komisyonu Üyesi Andreas Schwarz, Rusya’nın tehditlerine karşı Almanya’nın kendisini daha iyi koruması gerektiğinin altını çizerek, “Hızlı bir şekilde ülke geneli için füze kalkanına ihtiyacımız var. İsrail’in Arrow-3 sistemi iyi bir çözüm. Bu Demir Kubbeyi komşu ülkeler üzerinde de yayabiliriz. Böylelikle Avrupa’nın güvenliği konusunda kilit rol üstelenebiliriz" dedi.

Alman Haber Ajansı’nın (DPA) haberine göre de Federal Meclis'ten bazı milletvekillerinin bu hafta İsrail’e giderek hava savunma sistemine ilişkin bilgi alacağı belirtildi.

Almanya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada ise 100 milyar avronun kullanılmasına ilişkin planın oluşturulmaya devam edildiği ve bu planın meclis sürecine dahil edileceğinden şu anda içeriğine ilişkin bilgi verilemeyeceği kaydedildi.

Almanya'dan Rus enerjisine bağımlılığı azaltacak hamle

 

Almanya'nın eski Başbakanı Schröder'den Türkiye'ye övgü

 

Almanya, Rusya'dan petrol ithalatını yılın sonuna kadar azaltacak

 

Almanya'da Türkleri rencide eden ödev tepki çekti

 

Almanya’da vaka sayısı 20 milyonu geçti

 

Almanya Sağlık Bakanı'ndan eyaletlere Kovid-19 çağrısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)