BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAlmanya fabrika siparişlerinde şaşırtan düşüş----

Almanya fabrika siparişlerinde şaşırtan düşüş

Almanya fabrika siparişlerinde şaşırtan düşüş
08 Ekim 2013 - 14:50 www.finansgundem.com

Almanya fabrika siparişlerinde Ağustos ayında beklenmedik bir düşüş yaşandı

Almanya'da fabrika siparişleri Ağustos ayında beklenmedik bir düşüş göstererek Avrupa Merkez Bankası'nın Euro Bölgesi'nde toparlanmanın "kırılgan" olduğu görüşünü desteklemiş oldu.
Mevsimsel dalgalanma ve enflasyona uyarlanmış siparişler Temmuz ayından Ağustos ayına dek yüzde 0.3 gerilerken, Temmuz ayı rakamı yüzde 1.9'luk düşüşe revize edildi. Bloomberg anketine katılan 40 ekonomistin tahmin medyanı Ağustos ayında yüzde 1.1'lik artış bekliyordu. Siparişler bir yıl öncesine göre yüzde 3.1 yükseliş kaydetti.
Bundesbank'tan geçtiğimiz ay yapılan bir açıklamada Avrupa'nın en büyük ekonomisinin "çok iyi" bir tüketici ortamından destek gördüğünü ama ekonominin 3. çeyrekte yavaşladığını belirtti. Alman ekonomisinin yaşadığı zorluklar arasında en büyük ticaret partneri olan Euro Bölgesi'nin rekor işsizlik yaşamaya devam etmesi ve ABD'de hükümetin kapalı kalması yer alıyor.
Amsterdam'da bulunan ABN Amro Bank NV ekonomisti Aline Schuiling, "Her ne kadar Almanya küresel ticaretten diğerlerine göre biraz daha fayda görse de esasında toparlanma yavaş olacak. Yolda ABD hükümetinin kapanması gibi bazı engeller olsa da ekonomiyi tamamen durdurmayacak. Bu yılın ikinci yarısında küresel ekonomik büyümede hızlanmaya doğru ilerliyoruz" ifadelerini kullandı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)