BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya ekonomisine 'grev' darbesi----

Almanya ekonomisine 'grev' darbesi

Almanya ekonomisine 'grev' darbesi
11 Mart 2024 - 16:12 www.finansgundem.com

Almanya'da makinistlerin demir yolu grevinin ülke ekonomisine günlük yaklaşık 100 milyon euroluk bir kayba neden olabileceğini belirtildi.

Alman Makinistler Sendikası (GDL), Alman Demir Yolları (Deutsche Bahn) ile ücret ve çalışma saatleri konusunda devam eden anlaşmazlıkta son 4 ay içinde 6'ncı kez grev kararı aldı. GDL'den yapılan açıklamaya göre, enflasyona karşı işverenleri daha iyi ücrete zorlamak için Alman Demir Yollarında çalışan makinistler 24 saatlik uyarı grevine gidecek.

Makinistlerin yarın başlatacağı grevi engellemek amacıyla, Alman Demir Yolları'nın Frankfurt İş Mahkemesine acil bir başvuru yaptığı belirtildi. Alman Demir Yolları grevin, yolcu ve yük taşımacılığını olumsuz etkileyeceğini iddia ederek, yasal olarak grevi durdurmayı hedefliyor. Ekonomi uzmanları, demir yolu grevinin ülke ekonomisine günlük yaklaşık 100 milyon euroluk bir kayba neden olabileceğini belirtiyor.

Geçtiğimiz yıl aynı talebi reddeden Frankfurt İş Mahkemesi'nin bu konuda nasıl bir karar vereceği merak konusu. Alman Makinistler Sendikası, son 4 ay içinde 6. kez grev kararı aldıklarını ve bu kez grevin yük trenlerinde 11 Mart'ta, yolcu trenlerinde ise 12 Mart'ta başlayacağını duyurmuştu.

Almanya'da makinistlerden 4 ay içinde 6 grev

 

Almanya'daki makinistlerden 4 ay içinde 5'inci grev

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)