BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaOtomotivAlman otomobil üreticilerine "bağımlılıkları azaltın" uyarısı----

Alman otomobil üreticilerine "bağımlılıkları azaltın" uyarısı

Alman otomobil üreticilerine bağımlılıkları azaltın uyarısı
07 Eylül 2023 - 17:40 www.finansgundem.com

Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock, otomotiv pazarında oyunun kurallarının yeniden yazıldığını belirterek, Alman otomobil üreticilerini belli pazarlara "bağımlılığın azaltılması" konusunda uyardı.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Almanya’nın Münih kentindeki Münih Uluslararası Otomobil Fuarı’nda (IAA Mobility 2023) konuşma yaptı. Annalena Baerbock, tüm sektörlerde olduğu gibi teknoloji ve küresel ekonomide son gelişmelerin Alman otomotiv sektörünün gelecekte küresel bir rol oynayıp oynayamayacağı ve nasıl oynayacağı sorusunu ortaya çıkardığını söyledi.

Otomotiv pazarında oyunun kurallarının yeniden yazıldığını belirten Baerbock, "Bu aynı zamanda eski hatalardan ders çıkarmak, bireysel pazarlara olan bağımlılığı azaltmak ve iklim nötr hareketlilikte lider olmak için de bir fırsat. Katma değerin büyük bir kısmını otomotiv sektörünün oluşturduğu ülkemiz için bu sadece ekonomik bir sorun değil, aynı zamanda bir güvenlik sorunudur.” değerlendirmesinde bulundu.

Bu arada, Almanya'da 1 milyondan fazla istihdam, otomobil sektörüyle ilgili işlerden sağlanıyor.

Çin, son 7 yıldır Almanya'nın en büyük ticaret ortağı olurken, Alman kamuoyu son dönemde Rusya'ya olan enerji bağımlılığının "enerji kriziyle" sonuçlanması nedeniyle Çin'e olan ekonomik bağımlılığı tartışıyor.

Almanya'nın Çin'e bağımlılığı, dış ticaret, tedarik zincirleri veya "büyük pazar" konusunda dikkati çekiyor. Elektrikli otomobiller için önemi giderek artan lityum bataryalar ve nadir toprak elementler gibi ham maddelerde Almanya'nın Çin'e "güçlü bir ithalat bağımlılığı" olduğu görülüyor.

Çin, başta Alman otomobil üreticileri olmak üzere Alman şirketleri için hem satış hem de büyüme açısından büyük önem taşıyor. Alman şirketleri, küresel pazar için Çin'deki en son teknolojileri geliştiriyor ve test ediyor.

Alman Sanayi Federasyonu’nun (BDI) analizine göre, Almanya’ya ithal edilen tüm nadir elementlerin yaklaşık yüzde 94'ün Çin’den geliyor. Diğer kritik ham maddeler için de benzer şekilde Almanya Çin’e büyük bağımlılık yaşıyor.

Bazı Alman şirketlerinin kazançlarının büyük bir bölümünün Çin’den gelmesi de dikkati çekiyor. Alman otomobil üreticileri VW, Mercedes ve BMW'nin gelirlerinin yüzde 30’dan fazlası Çin’den geliyor.

Alman otomotiv sektöründe iş beklentileri düşüşte

 

Alman otomotiv tedarikçisi iflas başvurusunda bulundu

 

Alman otomobil üreticilerinin güveni kötüleşti

 

Alman otomobil devinden hammadde hamlesi

 

Alman otomotiv sektörü alarm veriyor!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)