BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem Alman ordusu savaşa hazırlanıyor----

Alman ordusu savaşa hazırlanıyor

 Alman ordusu savaşa hazırlanıyor
16 Ocak 2024 - 08:40 www.finansgundem.com

Alman gazetesi Blind, Alman ordusunun Rusya ile NATO arasında çıkabilecek bir savaş senaryosu oluşturduğunu yazdı.


Alman ordusu, Rusya ile NATO arasında çıkabilecek potansiyel bir çatışma için hazırlıklara başladı. Konuyla ilgili Kremlin Sözcüsü Peskov, Almanya'nın, aslında Ukrayna'daki çatışmaya katılımı yüzünden tedirgin olması gerektiğini söyledi. Peki Alman gazetesi Bild'in gizli ordu belgelerine ulaştığı 'Rusya'ya karşı çatışma planında' neler var?

Sputnik'in Blind'a dayandırdığı haberde; 2024 yılında alevlenmesi beklenen Rusya - NATO ilişkileri, Şubat ayında Rusya'nın Ukrayna'da ilerleyişe geçmesiyle daha da kötüleşecek. Ukrayna ordusunun çoğunun Hazirana kadar büyük kayıplar yaşayıp Kiev'e kadar çekilmesi ardından, NATO ile Rusya arasındaki tansiyon en yüksek seviyeye ulaşacak.

2025 yılında ise, 300 bin kişilik NATO ordusu, doğuya konuşlandırılarak Rusya'ya karşı çatışma başlatılacak. 30 bin askerin Alman askeri olması planlanırken, çatışmanın en ateşli noktaları Belarus ve Kaliningrad bölgesinde Suvalki koridorunda yaşanacağı belirtiliyor.

Haberde, çatışmanın başlamasının ne gibi tehlikeler doğuracağı ve ne şekilde biteceğine dair tahminlere yer verilmiyor.

PUTİN, BİRÇOK KEZ BATI'YI UYARMIŞTI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, birçok kez Rusya'nın Avrupa ile savaşmayacağını ve bu ülkelere karşı bir tehdit olmadığını belirtmişti.

ABD'nin Rusya ile Avrupa yakınlaşmasını istemediği için savaş çığırtkanlığı yaptığı belirtilirken, Putin "Sürekli Rusya'nın Avrupa'yı tehdit ettiği gibi bir hava oluşturulmaya çalışıyor. Sürekli korku pompalanmaya devam edilirken, içten içe biliyorlar, Rusya, Avrupa ile savaşmayacak. Biz de biliyoruz, Avrupa ile Rusya arasında bir savaş olmayacak" ifadelerini kullanmıştı.

KREMLİN'DEN AÇIKLAMA

eskov, Telegram'daki Shot kanalına açıklamasında, Almanya'nın Bild gazetesinin Rusya'nın NATO'ya 'gizli saldırı planı' ile ilgili yazısı değil, Ukrayna'daki çatışmaya katılımı yüzünden tedirgin olması gerektiğini söyledi. Peskov, "Onları tedirgin eden konunun bu olması gerekiyor" dedi.

Rusya Toplum Odası Yeni Bölgelerin Entegrasyonu Koordinasyon Konseyi Başkanı Vladimir Rogov, Sputnik'e açıklamasında, "Almanya Savunma Bakanlığı'nın gizli belgesinden alındığı iddia edilen ifadeler, Zelenskiy rejimine daha fazla desteği, silah ve mühimmat tedarikini ve Ukrayna'dan geriye kalacak alanda savaşı kışkırtmayı haklı çıkarmaya yönelik kasıtlı yalandan başka bir şey değil" ifadelerine yer verdi.

Rusya 7 kıtalararası füze fırlatacak

 

Almanya’da “Gazze’de soykırımı durdurun” grafitisi, antisemitik bulundu

 

Almanya'dan garip uygulama! İsrail'i tanımayana vatandaşlık yok

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)