BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlman istihbaratı 5 yıldır Türkiye’yi izlemiş----

Alman istihbaratı 5 yıldır Türkiye’yi izlemiş

Alman istihbaratı 5 yıldır Türkiye’yi izlemiş
16 Ağustos 2014 - 17:30 www.finansgundem.com

Skandal iddianın sahibi ünlü Alman dergisi Der Spiegel.. Dergiye göre Almanya, Türk hükümetinden özür dileyecek...

Alman Der Spiegel dergisi, Alman istihbaratının 2009 yılından beri Türkiye'yi izlediğini iddia etti. Dergi, Alman yetkililerin hafta başında Türk hükümeti nezdinde girişimlerde bulunarak özür dileyeceğini de yazdı. Dergiye göre Alman hükümeti, BND olarak bilinen istihbarat teşkilatına Türkiye'yi izlemesi için 2009'da talimat ve yetki verdi.

Alman istihbarat teşkilatından Türkiye'yle ilgili elektronik ve alan istihbaratı dahil her türlü bilgiye ulaşması istendi. BND de çalışma belgesini yenileyerek Türkiye'yi izlenmesi gereken ülkeler listesine aldı. Der Spiegel dergisi, haberini çift taraflı çalışan bir alman ajanın Washington yönetimine ulaştırdığı istihbarat verilerine dayandırdı.

Almanya'nın sadece Türkiye'yi değil, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile eski Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Kofi Annan'ı dinlediği de iddia edildi. Dergiye göre, Türkiyeyi dinleme kararı bazı bakanların isteği doğrultusunda alındı. Ancak haberde kararın sebebine değinilmedi.

Der Spiegel dergisi, geleneksel olarak NATO müttefiklerine karşı istihbarat faaliyeti yürütmeyen Almanya'nın Türkiye'yi dinleme kararı almasının dikkat çekici olduğunu vurguladı. Der Spiegel dergisine konuşan Alman hükümet yetkilileri, hafta başından itibaren Türk hükümeti nezdinde girişimlerde bulunulacağını açıkladı. Alman yetkililer, bu olaydan dolayı Türkiye'ye özürlerini iletmeye hazırlanıyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)