BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi Alman ekonomisinde ılımlı büyüme bekleniyor----

Alman ekonomisinde ılımlı büyüme bekleniyor

 Alman ekonomisinde ılımlı büyüme bekleniyor
24 Mayıs 2023 - 13:36 www.finansgundem.com

Bundesbank, Alman ekonomisinin ikinci çeyrekte ılımlı büyüme yolunda ilerlediğini açıkladı

Almanya Merkez Bankası'nın (Bundesbank) bugün yayınladığı aylık ekonomi raporunda, Alman ekonomisinin ikinci çeyrekte, sanayideki toparlanmanın, durgun hanehalkı tüketimini ve inşaat sektöründeki düşüşü daha fazla dengelemesi sayesinde, ılımlı bir şekilde büyümesinin beklendiğini bildirdi.

Avrupa'nın en büyük ekonomisi ilk çeyrekte durgunluktaydı ve 2022'nin son üç ayında Rusya'nın Ukrayna'daki savaşının yansımaları ve devam eden arz darboğazları nedeniyle üretimin düşmesinin ardından resesyondan zor kurtuldu.

Alman Merkez Bankası, "Arz darboğazlarının azalması, siparişlerin yüksek oranda birikmesi ve enerji fiyatlarındaki düşüş, sanayide devam eden toparlanmayı destekliyor. Bu, özellikle küresel ekonomi biraz ivme kazandığından, ihracatı da destekleyecektir" dedi.

Ancak banka, nominal gelirlerdeki hızlı artışın yalnızca reel ücretlerin daha fazla düşmesini engellemesi nedeniyle özel tüketimin muhtemelen durgunlaşacağını da sözlerine ekledi.

Enflasyon satın alma gücünü tüketti ve Bundesbank, girdi maliyetlerinin yüksek kalması ve ücret artışının fiyat baskılarını artırmaya devam etmesi nedeniyle fiyat artışının önümüzdeki aylarda "yalnızca çok kademeli" düşmesini bekliyor.

Ifo endeksi Alman ekonomisinin önündeki zorluklara işaret ediyor

 

Almanya'da hizmet PMI yükseldi, imalat sanayisi gerildi

 

Almanya bütçe açığı sebebiyle harcamaları kısacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)