BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlman ekibi Zeynep Kahraman'ın ölüm haberiyle yıkıldı----

Alman ekibi Zeynep Kahraman'ın ölüm haberiyle yıkıldı

Alman ekibi Zeynep Kahraman'ın ölüm haberiyle yıkıldı
14 Şubat 2023 - 09:57 www.finansgundem.com

Hatay Kırıkhan'daki arama kurtarma çalışmalarına katılan Alman ekip, görevini tamamlayarak ülkesine döndü. Ekip, depremden 104 saat sonra kurtardıkları 40 yaşındaki kadının hastanede ölüm haberiyle yıkılmıştı

Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen depremlerin ardından Almanya'dan arama kurtarma çalışmaları için bölgeye giden ekipler, görevlerini tamamlayarak Türkiye'den ayrıldı. Hatay Kırıkhan'da görev yapan Alman ekip, 104. saatte enkazdan çıkardıkları 40 yaşındaki Zeynep Kahraman'ın hastanede öldüğü haberiyle büyük üzüntü yaşamıştı. 

Euronews'taki habere göre International Search and Rescue (ISAR) ile Alman Federal Teknik Yardım Kurumuna (THW) bağlı arama kurtarma ekiplerinden oluşan yaklaşık 100 kişi, dönüşlerinde Köln-Bonn Havalimanı'nda Türkiye'nin Köln Başkonsolosu Turhan Kaya tarafından karşılandı.

Enkaz altındaki insanları bulmak için özel eğitimli ve kokuya duyarlı arama kurtarma köpekleriyle beraber iki ayrı uçakla yaklaşık bir hafta önce giden ve Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde görev yapan ekip üyeleri, havalimanında bekleyen Türkler, havaalanı çalışanları ve orada bulunan yolcular tarafından alkışlandı, havalimanında zaman zaman duygusal anlar yaşandı.

Yardım ekiplerinin görev yaptığı bölgede 4 kişiyi enkaz altından kurtardıkları belirtildi.

Yaklaşık 50 saat süren operasyonla çöken binanın altından çıkarılan 40 yaşındaki bir kadının ise ertesi gün hastanede yaşamını yitirdiği bilgisi paylaşılmıştı.

Söz konusu kurtarma operasyonu televizyonlarda yayınlanmış ve kurtarma ekibinden doktor Daniel Lankers'in, "Zeynep hanım, Daniel burada korkma" sözleri hafızalarda kalmıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)