BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAlman bankaları Basel III'ü tutturamadı----

Alman bankaları Basel III'ü tutturamadı

Alman bankaları Basel III'ü tutturamadı
29 Mayıs 2013 - 14:14 www.finansgundem.com

Almanya'nın en büyük bankaları Basel III şartlarınca gereken 14 milyar euro altında sermayeye sahip olduğunu açıklandı

Almanya'nın finansal regülatörü BaFin'in son tahminlerine göre Almanya'nın en büyük bankaları geçtiğimiz yılın sonunda Basel III kurallarınca gereken sermaye miktarını 14 milyar euroyla kaçırdı.
Bankaların, yatırımcıların Basel III şartlarının 2019'da tam kapsamlı devreye girmesinin öncesinde bilanço tablolarında ilerleme görmeyi talep etmesiyle, aralarında Deutsche Bank ve Commerzbank'ın da yer aldığı bankalar 2012'nin ikinci yarısında toplam 32 milyar euroluk sermaye açıklarını 14 milyar euroya indirdi.
BaFin, bankaların temelde sermaye oranlarını, istenmeyen varlıkları ayırma ve bazı varlıklardaki risk ağırlıklarını yeniden hesaplama  kanalıyla yeni sermaye artırımı ihtiyaçlarını azaltarak iyileştirdiğini söyledi.
Alman bankalar genellikle sermaye artırımlarında geriden takip etti. BaFin'in tahminlerine göre Almanya'nın 7 büyük bankasının hiçbiri son 6 atda ciddi oranlarda sermaye artırmadı.
Risk ağırlıklı varlıkların bilanço tablosundaki ağırlığının azaltılması, bankanın sermayesinde bir değişiklik olmadan daha iyi sermaye oranı açıklayabileceği anlamına geliyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)