BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlkollü fil kullanmak yasaklandı!----

Alkollü fil kullanmak yasaklandı!

Alkollü fil kullanmak yasaklandı!
23 Ağustos 2021 - 11:31 www.finansgundem.com

Sri Lanka'da "alkollü fil kullanma" yasağı getirildi. Yeni çıkarılan hayvanları koruma kanunu kapsamında her fil için üzerinde hayvanın DNA kaydını içeren fotoğraflı biyometrik kimlik çıkarılmasını da zorunlu kılındı.

Yeni yasa kapsamında artık her evcil filin günde 2,5 saat yıkanması gerekiyor.Yaban Hayatı Koruma Bakanı Wimalaweera Dissanayaka perşembe günü yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

''Bu fillerin sahipleri ya da velayetini elinde bulunduranlar, binicinin çalışırken herhangi bir içki ve zararlı uyuşturucu kullanmamasını sağlamalı.''

Independent Türkçe'de yer alan habere göre resmi kaynaklarda, Güney Asya ülkesinde yaklaşık 200 evcil fil var. Yaban hayatındaysa fil popülasyonunun 7 bin 500 olduğu tahmin ediliyor.

AFP haber ajansı, Budist rahipler başta olmak üzere Sri Lankalıların zenginliklerini göstermek için fil beslediğini yazdı. Ancak ülkede sık ık hayvanlara kötü muamele vakası yaşanıyor.

HAYVANLARIN 2 BUÇUK SAAT YIKANMASI VE 6 AYDA BİR SAĞLIK KONTROLÜNE GİTMESİ LAZIM

Buna son vermek isteyen Sri Lanka yönetimi, yeni çıkarılan hayvanları koruma kanunuyla bir dizi düzenleme getirdi. Artık her evcil filin günde 2,5 saat yıkanması da gerekiyor. Hayvanların ayrıca 6 ayda bir sağlık kontrolüne götürülmesi isteniyor.

Kanunla, çalıştırılan filler için de bazı kısıtlamalar getirildi. Yavru fillerin işlerde kullanılamayacağı ve annelerinden koparılamayacağı duyuruldu.

Ağaç kesiminde yararlanılan fillerin gece saatlerinde ve günde 4 saatten fazla çalıştırılamayacağı açıklandı. Turizm sektöründeki fillere de artık 4 kişiden fazlası binemiyor. Eyerin iyi ve yastıklı olması gerekiyor.

Bu kısıtlamaların ihlal edilmesi halinde fil sahiplerini üç yıl hapis cezası bekliyor. Böyle bir durumda hayvanlar da devlet korumasına alınıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)