BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlkol fiyatları istifa ettirdi----

Alkol fiyatları istifa ettirdi

Alkol fiyatları istifa ettirdi
18 Temmuz 2013 - 16:32 www.finansgundem.com

Alkol fiyatlarına alt sınır getirilmesi kabul edilmeyince istifalar geldi

İngiltere hükümeti sağlık danışmanlarından birkaç kişi Başbakan David Cameron’un alkol fiyatlarına alt sınır getirilmesini kabul etmemesini protesto etmek için istifa etti.İngiltere’de alkol probleminin giderek ağırlaştığını belirten uzmanlar, alkol fiyatlarının çok ucuz olduğunu ve bu yüzden alkol satışının durdurulması gerektiğini söyledi. Daha önce süpermarketlerde satılan alkollü içecek fiyatlarının en az 40 pound (yaklaşık 110 TL) olması teklif edilmiş ancak hükümet bu uygulamayı rafa kaldırarak, kuaför ve konuk evi gibi mekanlarda alkol ikramı yapılmasını kolaylaştıran düzenlemeler yapmıştı.
Yapılan düzenlemelerin ardından Cancer Research UK ve Alcohol Research UK, hükümeti kınadı ve başbakanı alkol lobilerinin etkisi altında kalmakla suçladı.
Hükümetin alkol tüketimi konusundaki en önemli danışmanlarından biri olan Nich Sheron sağlık bakanlığı’nın Alkol Düzenleme Ağı’nın başkanlığından istifa ederken, Cancer Research UK, Faculty of Public Health ve Public Health Forum gibi kuruluşlar da Alkol Düzenleme Ağı ile ilişkilerini kestiklerini açıkladı.
Kurumlar ortak yayınladıkları bir açıklamada hükümeti alkol taban fiyatı düzenlemesini uygulamaya geçirmediği için kınadı.
KANIT YOK
İçişleri Bakanlığı bünyesinde çalışan bakan Jeremy Browne, Avam Kamarası’nda konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Hükümetin alkol taban fiyatı düzenlemeleri ile ilgili birçok spekülasyon yapılıyor. Bu düzenleme göz önünde bulundurulmaya devam edecek ancak şu noktada uygulanmayacak. Henüz böyle bir düzenlemenin aşırı alkol tüketiminin önüne geçeceğine dair elimizde bir kanıt bulunmuyor ve sorumlu bir biçimde alkol tüketen kişileri de bu planla mağdur duruma düşürmek istemiyoruz” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)