BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiAliExpress'e 'yasa dışı satış' soruşturması----

AliExpress'e 'yasa dışı satış' soruşturması

AliExpress'e 'yasa dışı satış' soruşturması
15 Mart 2024 - 06:06 www.finansgundem.com

Avrupa Komisyonu, AliExpress’e yasa dışı satışa sunduğu ürünler gerekçesiyle soruşturma başlattı.

Çinli Alibaba Group’un çevrimiçi alışveriş hizmeti AliExpress, Avrupa Komisyonu'nun radarında. Komisyon, AliExpress’e yasa dışı satışa sunduğu muhtemel ürünler nedeniyle soruşturma başlattığını açıkladı. Söz konusu soruşturma, sosyal medya platformu X ve TikTok'tan sonra bu türden üçüncü soruşturma olarak kayıtlara geçti.

Küresel yıllık cirosunun yüzde 6'sı kadar para cezası ödeme riskiyle karşı karşıya olan AliExpress, faaliyet gösterdiği pazarlarda geçerli tüm kural ve düzenlemelere uyduğunu iddia etti.

AB'nin Dijital Hizmetler Yasası (DSA) kapsamında AliExpress, diğer 15 teknoloji şirketiyle birlikte, platformundaki yasa dışı ve zararlı içeriklerle mücadele etmek için daha fazlasını yapmak zorunda. AB yetkilileri Kasım ayında AliExpress'e bilgi talebinde bulunmuştu.

Komisyon yetkilileri, sahte ilaçlar, uygunsuz gıdalar ve diyet için alınan takviyeler gibi yasa dışı ürünlerin AliExpress'te yayılma potansiyelinden ve bunlarla başa çıkmak için etkili önlemlerin bulunmamasından endişe duyduklarını açıkladı.

Çin'den ABD'ye TikTok tepkisi

 

TikTok'u satın almak için bir yatırımcı grubu kuracak!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)