BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakAli Sami Yen'de oturmanın bedeli!----

Ali Sami Yen'de oturmanın bedeli!

Ali Sami Yen'de oturmanın bedeli!
10 Nisan 2013 - 13:38 www.finansgundem.com

Torunlar GYO, İstanbul'un merkezindeki Ali Sami Yen arsası üzerinde hayata geçirdiği ofis ve rezidanstan oluşan projesinin satış rakamlarını açıkladı

Torunlar GYO tarafından Ali Sami Yen arazisi üzerine inşa edilen dev projenin detay ve satış bilgileri bugün düzenlenen basın toplantısıyla paylaşıldı. Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun ve Mimar Emre Arolat’ın katıldığı toplantıda verilen bilgiyi göre 3 kuleli ‘Torun Center ‘daki yatırım toplam 1 milyar TL olarak açıklandı. 2015’in üçüncü çeyreğinde tamamlanması beklenen projedeki rezidans ve ofislerin satış fiyatları ise 580 bin dolar ile 3 milyon 900 bin dolar arasında değişiyor. Pojenin 2 kulesi 34’er katlı rezidans, biri ise 26 katlı ofis katlarından oluşuyor. Ofisler yatay ve dikey olarak da düşünülüyor.
TORUN CENTER’DA SATIŞ FİYATLARI
Torunlar GYO, eski Ali Sami Yen arsası üzerinde inşa edilen, ofis ve rezidanslardan oluşan projenin adını ve satış rakamlarını düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. Toplantıda konuşan Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, Ali Sami Yen arsası üzerine inşa edilen ofis ve rezidanstan oluşan projenin adını “Torun Center” olarak açıklayarak, “İnşası devam eden projemizin bugün itibariyle satışlarına başladık” dedi. Torun Center projesindeki satış fiyatlarını da duyuran Torun, “Konut kulesinde metrekare satış fiyatları 5 bin 200 ile 8 bin 300 dolar arasında yer alıyor. Projenin ofis kulesinde satışa sunulan ilk 10 katta, 300 ile 420 metrekare arasındaki ofisler, metrekaresi 5 bin 200 - 5 bin 800 dolar + KDV arasında, 105-1.130 metrekare arasındaki bahçe ofisler ise metrekaresi 3 bin 900 – 4 bin 900 dolar + KDV arasındaki fiyatlarla satışa sunuluyor. Torun Center’da satış fiyatları 580 bin dolar ile 3 milyon 900 bin dolar arasında değişiyor. Ruhsatını geçen yıl aldığımız için projemiz yüzde 1 KDV avantajı ile satılacak” dedi.
REZİDANSLAR 1+1 İLE 4+1 ARASINDA DEĞİŞİYOR
Torun, toplam yatırım tutarı arsa maliyeti dâhil yaklaşık 1 milyar TL olan Torun Center’ın, ofis ve rezidans olmak üzere üç bloktan oluştuğunu söyledi. Zeminden 160 metre yüksekliğinde olan iki konut kulesinin toplam 42 kattan, ofis kulesinin de 36 kattan oluştuğunu açıklayan Torun, toplam 241 bin metrekare inşaat alanına sahip projede 69 bin metrekare konut ve 87 bin metrekare ofis ve ticari alanın yer aldığını kaydetti. Torun, rezidansların 1+1’den 4+1’e kadar 100 ile 425 metrekare arasında değiştiğini sözlerine ekledi.
“ÖN TALEPLERİ ALDIK”
Soruları da yanıtlayan Torun, projenin bugün satışa çıktığını ve ön taleplerin daha önceden alındığını, proje tamamlandığında ilginin daha yoğun olacağını düşündüğünü, yabancıların da projeye ilgi gösterdiğini söyledi. Torun, “Projenin tamamını satacak mısınız?” şeklindeki bir soru üzerine, “Elimizde tutacağımız bölümler olacak” yanıtını verdi.
“TORUNLAR GYO HİSSESİNE ÖNEMLİ KATKILARI OLACAĞINA İNANIYORUZ”
Torun, projenin, Torunlar GYO hisselerine etkisine ilişkin bir soruya, “Elbette ki, Torunlar GYO’nun hisselerini de etkileyecek bu proje. Bizim 31 Aralık 2012 itibariyle açıkladığımız Torunlar GYO’nun bilançolarında, henüz Ali Sami Yen yer almıyor. Önümüzdeki aylarda bilançomuza yansıması ile bunun da Torunlar GYO hissesine önemli katkıları ve değer yükseltecek hususlar olacağına inanıyoruz” karşılığını verdi.
“PROJE YÜZDE 30-40 DEĞER KAZANACAK”
Torun, proje tamamlandığında metrekare fiyatının neyi bulmasını öngördüklerine ilişkin bir soru üzerine, “Kriz ve genel ekonomik nedenlerden dolayı gayrimenkulün ya da sektörün bir takım nedenlerle etkilenmeleri mümkün olabilir. Fakat, biz bu projen yüzde 30-40 değer kazanacağına inanıyoruz” dedi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • der10 Nisan 2013 14:39

    Buralara gökdelen dikme ruhsatını nasıl alıyorlar Memleket iyice sahipisz kaldı Başbakan bi de diyor, alçak katlı yapılaşma, ama lafta kalıyor, icraat tam tersi