BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAli Babacan, Erdoğan'ın eleştirilerine yanıt verdi----

Ali Babacan, Erdoğan'ın eleştirilerine yanıt verdi

Ali Babacan, Erdoğan'ın eleştirilerine yanıt verdi
06 Ocak 2020 - 20:12 www.finansgundem.com

Erdoğan'ın Ali Babacan'ı kastederek yaptığı açıklamalara, Babacan Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla yanıt verdi

Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünkü açıklamalarına yanıt verdi.

Twitter hesabından paylaşımlar yapan Babacan, geçmişi her yönüyle değerlendirmeye hazır olduğunu söyledi.

"DEVLETİN PİYASAYA ÖDEDİĞİ FAİZ 3 YILDA YÜZDE 144 YÜKSELDİ"

Babacan, şunları paylaştı:

* 1. Dün akşamdan bu yana faiz konusu üzerinden yapılan tartışmaları izliyorum. Geçmişi her yönüyle değerlendirmeye hazırım. Ancak bizim Türkiye'nin bugününe ve geleceğine odaklanmamız gerekiyor.

* 2. Faizlerle ilgili güncel birkaç rakamı paylaşmak isterim: Merkezi yönetim bütçesinden ödenen faiz 2017 yılında 57 Milyar iken 2018'de 74 Milyar TL'ye çıktı. Hükümetin programına göre Faiz ödemeleri 2019'da 103 Milyar, 2020'de 139 Milyar TL.

* 3. Dikkatinizi çekmek isterim: Devletin vatandaşlarından vergi toplayarak piyasaya ödediği faiz 3 yılda 57 Milyar'dan 139 Milyar TL'ye ulaşıyor. Artış oranı % 144. Dahası, Türkiye'nin hayat pahalılığı gibi, işsizlik gibi devasa sorunları var.

* 4. Gerçekleri saklamadan ülkemizin sorunlarını açıkça konuşmamız gerekiyor. Türkiye'nin yaşadığı bunca sıkıntı varken, anlamsız tartışmalar üretmek yerine çözüm için çalışmak zorundayız. Çalışıyoruz.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

CNN TÜRK – Kanal D ortak yayınında değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söylemişti:

* 2008 ekonomik krizi olduğu zaman ben o zaman bir çıkış yapmıştım, bu kriz bizi teğet geçer demiştim. Şu anda parti kurma çalışması yapan bazı arkadaşlar benim yanımda olanlar karşı çıkmışlardı. Çünkü talimatı IMF'den alıyorlardı. Ve inandığımı ben de kararlı bir şekilde sürdürdüm.

* Bunlar faizciydi. Ben faizlerin devamlı düşürülmesini istiyorum. Faiz sebeptir, enflasyon neticedir ve doğru orantılıdır. Faizi düşürdükçe enflasyon da düşer.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kaptan07 Ocak 2020 09:16

    Yeme bizi babacan. Ödenecek faiz tutarını gelire oranlayacaksın. Faiz tutarı tabiki artacak. Faize bakıyorsan karşı taraftaki gelir kısmına da bakacaksın. Faiz %10 artarken gelir %20 artarsa bu devletin karıdır. Bunu sende çok iyi biliyorsun ama bilerek ve isteyerek tutar üzerinden gidiyorsun. Tutar tabiki artacak. Ama gelirdeki artış daha fazla. Tabi bunu halka anlatmak lazım. Millet siyaseti instagram ve twitter'daki yalanlar üzerinden değerlendirdiği için gerçeklere dönüp bakamıyor. Sonrası mı, Irak, Suriye, Libya, Sudan, Yemen, ................