BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem "Alevilerin neden bir PKK'sı olmalıydı" yazısına gözaltı----

"Alevilerin neden bir PKK'sı olmalıydı" yazısına gözaltı

 Alevilerin neden bir PKK'sı olmalıydı yazısına gözaltı
13 Nisan 2024 - 13:41 www.finansgundem.com

Sosyal medyada yer alan "Alevilerin neden bir PKK'sı olmalıydı" başlıklı yazı nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan Evren Barış Yavuz gözaltına alındı.

Sosyal medyada yer alan "Alevilerin neden bir PKK'sı olmalıydı" başlıklı yazı nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) çalışanı Evren Barış Yavuz gözaltına alındı. 

Soruşturma başlatılmıştı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Evren Barış Yavuz isimli kişi tarafından yazılıp sosyal medya platformlarında yayınlanan "Alevilerin neden bir PKK'sı olmalıydı" başlıklı yazısını incelemiş, yazı içeriğinde "suç işlemeye tahrik" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçları kapsamında söz ve beyanlara yer verildiğini tespit etmişti. Başsavcılık, yazıyı yazan Yavuz, yayınlayan şüpheli ve şüpheliler hakkında re'sen soruşturma başlatmıştı.

Soruşturma, Yavuz ve yazıyı yayınlayanlar hakkında, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ve "suç işlemeye tahrik" suçlarından yürütülüyor.

Baykar'a iftira atıp tepkiler üzerine hesabını kapatmıştı

Gözaltına alınan Yavuz, "Selçuk Bayraktar ve Baykar grubunun İsrail'e jet yakıtı sattığı iftiralarını ortaya attıktan sonra gelen tepkiler üzerine sosyal medya hesabını kapatıp izini kaybettirmişti.

"Kazanılan tazminat Gazze'ye gönderilecek"

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, İsrail'e jet yakıtı satıldığı iddialarına çok sert tepki göstererek yalanlamış, yargıya taşıyacaklarını ifade etmişti. Bayraktar, kazanılan tazminatın Gazze'ye yardım olarak gönderileceğini söylemişti.

Baykar'dan jet yakıtı satışı iddiasına yanıt

 

Avrupa'da Türkler dahil kaçaklar için gözaltı yasası

 

Kayseri'de "change" araç operasyonu: 30 gözaltı!

 

DEM Partili gruba müdahale: İl başkanı ve 5 kişi gözaltına alındı

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • azmi14 Nisan 2024 20:09

    Bir ara 141,142,163 vardı , sonra değişti vs vs  Yok kedi çizdin içeri ,yok eleştirdin gözaltı . Yeter ya , üstüne  alınanlar tatmin olsun diye herşeye soruşturma açılmasın..

  • Yorum14 Nisan 2024 13:07

    İnanmadıysanız şöyle diyeyim türkün savaşçısı alp yi sonra Alperen oldu ergenliği kimden aldı desem

  • Yorum14 Nisan 2024 12:59

    Kim bunun deli açmasını okuyor ben aleviyim hiç böyle bir düşünceye kapılmadım ayrıca Anadolu ya gelen ilk türküler alevidir horosanda türklerle ilk Arabistanda zulümden kaçan hz ali dolayısıyla hz Muhammedin ailesi sulalesi yani ehli beyitten olanlar karşılaşmış birlikte yaşamış ve türküler bu ehlibeyit soyundan gelen ailelerden etkilenmiş hatta akrabalıklar kurulmuştur türküler Anadolu da dahi bunu devam ettirmiştir bu ehlibeyit soyundan gelen aileler Anadolu yada yerleşmiştir mesela çepniler veya çetniler 10 000 kişiyle sarusaltığa askerlik yapıp savaşlar kazanıp türklüğü müslümanlığı yaymışlardır şimdi çepniler alevi i diyenler olur tabikide alevidir güvenç abdal pirleri dir ayrıca saru Saltık la müsahiplerdir kısaca daha bunun gibi birçok ilişki vardır