BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa'da Türkler dahil kaçaklar için gözaltı yasası----

Avrupa'da Türkler dahil kaçaklar için gözaltı yasası

Avrupa'da Türkler dahil kaçaklar için gözaltı yasası
11 Nisan 2024 - 14:50 www.finansgundem.com

AB, 900 sayfalık kaçak göçmenlere karşı olan yasayı onayladı. AB'ye kaçak yolla girenlerin çoğunluğu 18 hafta gözetimde tutulacak.

Avrupa Parlamentosu, yasal olarak iltica hakkı olmayanlara karşı sertleşen önlemleri onayladı. Karar, yakında konsey tarafından da onaylanıp yayınlanınca yürürlüğe girecek.

Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre, yasanın bir kısmının uygulanması hemen başlayacak, bir kısmı ise 2026’yı bulacak.

Avrupa Birliği'ne (AB) geçen yıl 1,1 milyon iltica başvurusu gelirken, bunların üçte biri Almanya’ya olmuştu. Yine bunların üçte biri de Türk ya da Türk kökenlilerden gelmişti.

Bu durumun önüne geçmek isteyen ve gerçekten iltica hakkı olanlarla ekonomik ilticacıları ayırmak isteyen AB, önlemleri sıklaştırdı. 900 sayfalık yasada önemli noktalar var.

Türkler, Faslılar ve Tunuslular

AB’ye ilticaları kabul edilme şansı yüzde 20’den az olan kaçak göçmenler AB’nin dış sınırlarında tutulacak. Suriyeli, Afgan ya da savaş bölgelerinden kaçanlar öncelikli olacak ve kaçakların iltica süreçleri orada sonlandırılacak. Yüzde 90’ı geri gönderilecek. Sahte pasaportu olanlar ya da pasaportlarını imha edenlere de benzer prosedür uygulanacak.

Kaçağın ilk girdiği ülke sorumluluğu üstlenecek

Kaçak ya da ilticacının ilk girdiği AB üyesi ülke bundan sorumlu olmaya devam edecek. Göçmenlerin bir kısmı, eğer iltica hakları varsa oralara dağıtılacak. Göçmenleri almayan ülkeler, göçmen başına 20 bin Euro para ödeyecek.

Sosyal yardım dolandırıcılığı önlenecek

AB’ye gelenler, bir şekilde ülkelerinden, daha önce kaldığı Türkiye gibi ülkelerden, sonra da AB’deki çeşitli ülkelerden "kimlik, iltica kimliği, göçmen kartı“ gibi belgeler toplamış oluyordu. Bunlarla sosyal yardım dolandırıcılıkları yapılıyordu. Artık bu durum sonlandırılıyor. Kişilerin biyometrik parmak izleri ve fotoğrafları tüm AB’yi kapsayan EuroDac veri tabanında olacak. Her ülke yetkilisi bunları görebilecek.

Sınırdışı oranının yüzde 50'yi aşması bekleniyor

İlticası reddedilenler ya da iltica sürecinde suça karışanlar daha hızlı sınır dışı edilecek. Şu anda sadece Almanya’da sınır dışı edilmeyi bekleyen 150 bine yakın kaçak var ve bunların üçte birine yakını da Türk. Önümüzdeki yasama yılında, sınırdışı edilmelerdeki yüzde 22’lik oranın, yüzde 50’leri aşması bekleniyor.

Sınırların dışında 30 bin kişilik kamplar olacak

Daha önce Almanya’da ve bazı ülkelerde gündeme gelen, AB dış sınırlarında "göçmen kampları kurulması“ fikri de benimsendi. İlk aşamada 30 bin kişilik kamp oluşturulacak. Gözaltı süreleri 18 haftaya çıkacak. Kitlesel akın halinde göçmenlerin en az yüzde 50’sinin sınır kontrollerinden geçirilmesi hedefleniyor.

Sınırlardan girenlere artık yetkililer karar verecek

Yasanın hedefi, AB’ye kimin gireceğine artık insan tacirlerinin değil, yetkililerin karar vermesi. Buna göre sınır kontrolleri artarak devam edecek. AB üyesi ülke vatandaşlarının temel isteği de "iltica hakkı olanların alınması, hakkı olmayanları ise belirlenip alınmaması" yönünde.

Gaziantep'te facia: Yakıt tankerinde 2 göçmen hayatını kaybetti

 

Göçmen kaçakçılarına operasyon: 173 düzensiz göçmen yakalandı

 

ABD Yüksek Mahkemesi'nden kritik 'göçmen' kararı

 

Çanakkale'de kaçak göçmenleri taşıyan bot battı: 5'i çocuk 21 ölü!

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türk11 Nisan 2024 15:54

    Ortaçağ bedevisi terör ve sefalet içindeki arapların peşinden gidersek olacağı budur insanlıktan cağdaşlıktan özgürlükten medeniyetten dışlanmak