BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlbayrak: Ücret ve komisyonlara standart geldi----

Albayrak: Ücret ve komisyonlara standart geldi

Albayrak: Ücret ve komisyonlara standart geldi
10 Şubat 2020 - 09:24 www.finansgundem.com

Finans sektöründe önemli düzenlemeler yapılacağı mesajını veren Bakan Albayrak ilk adımları atmaya başladı

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, “Bankaların aldığı ücret ve komisyonlarla ilgili şikayetler vardı. Merkez Bankası ve BDDK, buna standart getirdi" dedi. BDDK’nın yaptığı komisyon düzenlemesiyle ilgili twitter hesabından açıklamalar yapan Bakan Albayrak, "Ticari müşteriler için ücret, masraf ve komisyon sayısı 2 bin 400'den 51'e, finansal tüketiciler için 20'den 16'ya indirildi" diye twit attı.

İŞTE ALBAYRAK'IN TWİTLERİ

Gittiğimiz her yerde vatandaşlarımız ve iş dünyamız bankaların aldığı ücret ve komisyonlar ile ilgili şikayetlerde bulunuyordu.
Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitemizin (FİKKO) gündemine aldığımız konu ile ilgili Merkez Bankası ve BDDK, ücret ve komisyonlara standartlar getirdi.

— Berat Albayrak (@BeratAlbayrak) February 10, 2020 

Ticari müşterilerden alınabilecek ücret, masraf ve komisyon sayısı 2 bin 400’den 51’e, finansal tüketicilerde 20’den 16’ya indirildi, önemli sınırlamalar getirildi.

Bu sayede vatandaşlarımızın ve özellikle ticari işlem yapanların maliyetlerinde büyük düşüş sağlandı. 

— Berat Albayrak (@BeratAlbayrak) February 10, 2020 

EFT ücretlerine hem ticari hem de finansal tüketiciler için üst sınır getirildi. 6 ila 850 TL arasında değişen EFT ücretleri 1 ila 100 arasında sınırlandırıldı. Her kalemde ücretler 3’te 1 ila 6’da 1 oranlarında düşürüldü. 

— Berat Albayrak (@BeratAlbayrak) February 10, 2020

 Komisyon, ücret ve masraflarla ilgili yapılan bu önemli düzenlemelerin vatandaşlarımıza ve iş insanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Attığımız her adımda vatandaşlarımızın hukukunu korumaya, maliyetlerini düşürmeye öncelik vermeye devam edeceğiz.

— Berat Albayrak (@BeratAlbayrak) February 10, 2020

BDDK'nın Swap kararı sonrası dolar 6 liranın altına indi

BDDK ve Merkez Bankası'ndan banka ücretlerine indirim kararı

BDDK swap limitlerini kıstı

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 17 yıldır neden yapmadınız10 Şubat 2020 20:06

    hesabınızın olduğu şubeden değil de başka bir şubeden gişeden nakit çekersen komisyon alıyorlar..yani senin paranı sana eksik ödüyor..bu kanun bugün geçerli ise denizbank 1300 tl mobil havale için 1 tl yerine 2,5 tl aldı..

  • Hüseyin YILDIRIM10 Şubat 2020 12:27

    Karlılık verimlilik çalışmasıyla desteklenmediği zaman doğrudan karlılık beklentisi etik ilkeler,vicdan ve hukuku ve ticarete karşılıklı olarak zarar verir.Gelir kalemlerinde tabiki sadece faiz değil,diğer masraflar da önemli.Bankalar tabana yaygın müşteri ve kaynaklara yoğunlaşarak ürünsel verimlilik ön planda çalıştıkları zaman masraflar bu kadar yüksek tutarlarda olmayacaktır.Tabi en önemli hususlardan birisi de bankaların doğrudan maliyet yapılarının disiplinize edilmesidir.Kiralar,atm /pos ve diğer teknolojik yatırımlara harcanan giderler gözden geçirilmelidir.Örn.Çok büyük fiziki binalar yerine daha küçük yerler tercih edilmelidir.Zira personel ve bim giderlerinden sonra en büyük kalemler kira giderleridir.Ayrıca,kamu bankalarında daha sadeleştirilmiş ve birleştirilmiş ortak yatırmlar birlikte yapılmalıdır.BDDK bu konuda bugüne dek etkin olamadığı için bu yetkilerin Merkez Bankasına devri ile sonuçlanması doğal ve kaçınılmazdır..