Yazdır

Albayrak: Ücret ve komisyonlara standart geldi

Tarih: 10 Şubat 2020 - 09:24

Finans sektöründe önemli düzenlemeler yapılacağı mesajını veren Bakan Albayrak ilk adımları atmaya başladı

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, “Bankaların aldığı ücret ve komisyonlarla ilgili şikayetler vardı. Merkez Bankası ve BDDK, buna standart getirdi" dedi. BDDK’nın yaptığı komisyon düzenlemesiyle ilgili twitter hesabından açıklamalar yapan Bakan Albayrak, "Ticari müşteriler için ücret, masraf ve komisyon sayısı 2 bin 400'den 51'e, finansal tüketiciler için 20'den 16'ya indirildi" diye twit attı.

İŞTE ALBAYRAK'IN TWİTLERİ

Gittiğimiz her yerde vatandaşlarımız ve iş dünyamız bankaların aldığı ücret ve komisyonlar ile ilgili şikayetlerde bulunuyordu.
Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitemizin (FİKKO) gündemine aldığımız konu ile ilgili Merkez Bankası ve BDDK, ücret ve komisyonlara standartlar getirdi.

— Berat Albayrak (@BeratAlbayrak) February 10, 2020 

Ticari müşterilerden alınabilecek ücret, masraf ve komisyon sayısı 2 bin 400’den 51’e, finansal tüketicilerde 20’den 16’ya indirildi, önemli sınırlamalar getirildi.

Bu sayede vatandaşlarımızın ve özellikle ticari işlem yapanların maliyetlerinde büyük düşüş sağlandı. 

— Berat Albayrak (@BeratAlbayrak) February 10, 2020 

EFT ücretlerine hem ticari hem de finansal tüketiciler için üst sınır getirildi. 6 ila 850 TL arasında değişen EFT ücretleri 1 ila 100 arasında sınırlandırıldı. Her kalemde ücretler 3’te 1 ila 6’da 1 oranlarında düşürüldü. 

— Berat Albayrak (@BeratAlbayrak) February 10, 2020

 Komisyon, ücret ve masraflarla ilgili yapılan bu önemli düzenlemelerin vatandaşlarımıza ve iş insanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Attığımız her adımda vatandaşlarımızın hukukunu korumaya, maliyetlerini düşürmeye öncelik vermeye devam edeceğiz.

— Berat Albayrak (@BeratAlbayrak) February 10, 2020

EFT ücretlerine hem ticari hem de finansal tüketiciler için üst sınır getirildi. 6 ila 850 TL arasında değişen EFT ücretleri 1 ila 100 arasında sınırlandırıldı. Her kalemde ücretler 3’te 1 ila 6’da 1 oranlarında düşürüldü. pic.twitter.com/BUGwrWypTD

— Berat Albayrak (@BeratAlbayrak) February 10, 2020

BDDK'nın Swap kararı sonrası dolar 6 liranın altına indi

BDDK ve Merkez Bankası'ndan banka ücretlerine indirim kararı

BDDK swap limitlerini kıstı

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/albayrak-ucret-ve-komisyonlara-standart-geldi/1468916