BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAlbaraka'dan KOBİ'lere bir destek daha----

Albaraka'dan KOBİ'lere bir destek daha

Albaraka'dan KOBİ'lere bir destek daha
09 Aralık 2014 - 10:08 www.finansgundem.com

Albaraka, Borsa İstanbul Özel Pazar'ın ilk yatırımcılarından oldu

KOBİ'lere ve yeni girişimcilere desteğini kesintisiz sürdüren Albaraka, bu segmentte faaliyet gösteren şirketleri desteklemek amacıyla kurulan Borsa İstanbul Özel Pazar'ın ilk yatırımcılarından oldu. Albaraka Genel Müdür Yardımcısı Bülent Taban, "KOBİ'ler ve yeni
girişimler Türk ekonomisinin lokomotifidir. Borsa İstanbul bünyesinde böyle bir pazarın açılması anlamlı olmuştur" dedi.

Borsa İstanbul, girişimlerin halka açılmasına gerek olmadan yatırım almalarını sağlayacak bir özel şirket pazarı kurdu. Şirket, 17 Kasım'da resmen faaliyete başladı. Girişimci ve yatırımcıları bir araya getiren "Özel Pazar" adındaki platform, yatırım, işletme sermayesi ihtiyacı olan KOBİ'lere, girişimcilere daha rahat ulaşmayı ve KOBİ'leri desteklemeyi planlıyor.  KOBİ'leri, sunduğu ürün ve hizmetlerle her daim destekleyen Albaraka Türk Katılım Bankası da, kurulan bu pazarın ilk yatırımcıları arasında yer aldı. Albaraka Genel
Müdür Yardımcısı Bülent Taban, "KOBİ'ler ve yeni girişimler Türk ekonomisinin lokomotifidir. Borsa İstanbul bünyesinde böyle bir pazarın açılması anlamlı olmuştur. Albaraka olarak biz de bu tür şirketleri hem finansal araçlarla hem de danışmanlık hizmetlerimizle desteklemeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu. Sn. Taban, KOBİ hizmet
paketleri, sektörel bazlı hizmet paketleri ve Dış Ticaret Destek paketleriyle KOBİ'lere özelleştirilmiş hizmet sunan Albaraka'nın aynı zamanda Dış Ticaret Hizmet hattıyla KOBİ'lere danışmanlık hizmeti verdiğini söyledi.
 
Yeni fikirlerin yeni yatırımcısı "Özel Pazar" olacak


Borsa İstanbul tarafından kurulan Özel Pazar, iki farklı segmentte girişimciyi hedefliyor. Bunlardan ilki, kuruluşundan itibaren en az altı ay geçmiş ve fikrini ürüne dönüştürebilmiş girişimlerin yer aldığı startup (yeni girişimci) segmenti. Özel Pazar, bu startup'ları yeni sermayedarlar bulmak konusunda desteklemeyi amaçlıyor. Ocak 2015'te operasyonlarına başlaması planlanan startup segmentinde yer almak isteyen yeni girişimlerin beş yaşından genç olması gerekiyor.

Özel Pazar'ın ikinci segmentinde ise aktif veya ciro büyüklüğü 5 milyon liranın üzerinde olan anonim şirketleri var. Özel Pazar, bu şirketlere, halka açılmadan sermaye arttırabilme imkânı tanıyor. Diğer taraftan Borsa İstanbul'un bu yeni pazarı, söz konusu şirketlerin sermaye arttırmadan, çıkmak istediklerinde paylarını satabilecekleri yatırımcılar bulmasını da sağlayacak. Böyle bir kolaylık, Türkiye'de girişimlerin çoğunluğunun aile şirketi olarak kurulması verisinden yola çıkıyor.

Girişimcilerle melek yatırımcı ve girişim sermayelerini buluşturan Özel Pazar'ın yatırımcılar tarafında ise iki çeşit üyelik tasarlanmış. Hazine Müsteşarlığı'ndan sertifika almış melek yatırımcılar bunlardan ilki. Bir diğeri ise, halihazırda Sermaye Piyasası Kurulu tarafından tanımlanmış bireysel veya kurumsal yatırımcılar.

Özel Pazar, bu yatırımcılar ve girişimciler arasındaki anlaşmaların baştan sonra gerçekleştiği online bir ağ olarak hazırlanıyor. Girişimci ve yatırımcılar birbirlerini, bistozelpazar.com adresi üzerinden buluyorlar. Burada taraflara ait genel bilgileri görmek mümkün. Özel Borsa'nın yıllık üyelik ücretlerinin, girişimin büyüklüğüne göre yıllık bin ile 5 bin lira arasında değişmesi planlanıyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)