BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAlbaraka Türk, Arnavutluk'ta banka alıyor----

Albaraka Türk, Arnavutluk'ta banka alıyor

Albaraka Türk, Arnavutluk'ta banka alıyor
23 Aralık 2013 - 07:49 www.finansgundem.com

Albaraka Türk Genel Müdürü Fahrettin Yahşi, Arnavutluk’ta bir banka ile ortaklık için çalışmalar yürütüldüğünü söyledi

Kuzey Irak’ta bir şubesi bulunan AlBaraka Türk’ün Genel Müdürü Fahrettin Yahşi, katılım bankacılığının çok gelişmediği Arnavutluk’ta bir banka ile ortaklık için görüşmeler yapıldığını söyledi. Milliyet'in haberine göre, Arnavutluk gibi ülkelerde bu tür işlemlerin zaman aldığını belirten Fahrettin Yahşi, “Kuzey Irak’taki faaliyetimizden memnunuz. Kâr payına duyarlı değiller. Ancak önemli oranda vadesiz mevduat geliyor. Şimdi bölgemizde başka ülkelere de bakıyoruz. Bir Kazakistan ziyaretimiz olacak. Arnavutluk’taki girişimimiz sonuçlanırsa bu ortaklık üzerinden diğer ülkelere de bakacağız. Kosova olabilir” dedi.

Mardin’de faaliyete başlayan şubenin açılışı sırasında gazetecilerin sorularına yanıtlayan katılım bankası Al Baraka Türk’ün Genel Müdürü Fahrettin Yahşi, 2014 yılında 40 yeni şube açacaklarını söyledi. Bankanın şube sayısının şu anda 160 olduğunu belirten Yahşi, 2014’te 200 şube olacaklarını kaydetti.
2023 hedeflerinin 500 şube olduğunu ileten Yahşi, “200 şube olma hedefimizi 2015 için belirlmiştik. Ancak Türkiye ekonomisinin faaliyetlerinden daha fazla pay almak için bu planımızı bir yıl öne aldık. Bu kararımız kârlılıkla büyüme stratejimize de uyuyor. Öne almaktan memnunuz” şeklinde konuştu.

‘Ekonomi etkilenmez’

Yolsuzluk soruşturmalarının ekonomiye etkisinin olmayacağını ifade eden Yahşi, “Bu konularda bilgi sahibi olmadığım için yorum ve değerlendirmede bulunmam doğru olmaz. Ancak Türkiye’de 10 yıl içinde çok önemli şeyler yaşandı. Bütün bu olaylarda ve daha öncekilerde de ekonomi ile siyasi gelişmelerin ayrıştığını gördük” dedi.
 Yahşi, ABD Merkez Bankası Fed’in piyasaya verdiği parayı azaltma kararının ise çok öncden bilindiğini belirterek, “Bu piyasalar tarafından mayıstan beri biliniyordu ve fiyatlandırıldı. Türkiye’ye olan para girişinin süreceğini düşünüyorum” dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)