BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAlbaraka Türk 145 şubeye ulaştı----

Albaraka Türk 145 şubeye ulaştı

Albaraka Türk 145 şubeye ulaştı
06 Kasım 2013 - 07:52 www.finansgundem.com

Albaraka Türk Genel Müdürü Yahşi, yılın son çeyreğinde de şube sayılarını artırmayı sürdüreceklerini söyledi

Albaraka Türk Genel Müdürü Fahrettin Yahşi, yılın son çeyreğinde de şubeleşmeye devam edeceklerini söyledi.
Yahşi 9 aylık bilanço rakamları ile ilgili yaptığı değerlendirmede, 2013 yılını üçüncü çeyreğinde şubeleşme alanında önemli bir genişleme gösterdiklerini ifade ederek, "Açtığımız 7 yeni şube ile toplam şube sayımız 145’e ulaştı." dedi.
Yahşi şunları söyledi:
"Son yıllarda merkez bankalarının ekonomiler üzerindeki tesirleri daha da artmış ve aldıkları kararların etkileri geniş bir alana yayılmıştır. Şüphesiz bu merkez bankalarının başında FED gelmektedir. ABD ekonomisinin toparlanması amacıyla piyasalara verdiği likiditenin ne zaman ve nasıl çekileceği konusundaki spekülasyonlar, dünyanın ne kadar globalleştiği ve ülkelerin sermaye piyasaları üzerinden nasıl yakın bir bağ kurduklarını göstermesi açısından önemlidir. Yılın üçüncü çeyreğinin geneline baktığımızda FED tarafından yapılan açıklamaların ve piyasaların buna verdiği tepkilerin en önemli gündem maddesi olduğunu belirtebiliriz.
Türkiye ekonomisi de verdiği yüksek cari açık ve bunun finansmanı için ihtiyaç duyduğu sıcak para nedeniyle FED’in açıklamalarından en fazla etkilenen ülkelerden biri olmuştur. TL’nin dolar karşısında aşırı ve hızlı değer kaybı, ülkemize yönelik risk algılarının artmasına neden olmuş,  geçmiş yıllardaki yerel krizlerde yaşanan acı tecrübeler bu endişelerin daha da yoğunlaşması sonucunu doğurmuştur.
Bununla birlikte Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve kamu otoritelerinin sağlam duruşu ile etkin politika araçlarının varlığı kurdaki volatilitenin tehlikeli boyutlara varacağı endişelerini azaltmaktadır.
Türkiye ekonomisinin ikinci çeyrekte beklentilerin oldukça üzerinde gelen %4,4’lük GSYH büyümesi göstermesi reel ekonomi açısından çok olumlu bir gelişme olmuştur. İç tüketim ve kamu yatırımlarının büyümeye yaptığı pozitif katkı dikkat çekmektedir. Yılın ikinci yarısında açıklanan veriler ve öncü göstergeler yeni açıklanan Orta Vadeli Program hedefi olan %3,6’lık GSYH büyümesine ulaşılacağını göstermektedir.
Albaraka Türk yılın üçüncü çeyreğinde sürdürülebilir büyüme ve karlılığa devam etmiştir. 2013 yılının geride kalan döneminde, Bankamızın aktif büyüklüğü 2012 yılsonuna göre %25 artarak 15 milyar 424 milyon TL’ye yükselmiştir. Toplam kullandırılan fonlar ise yüzde %23 artarak 11 milyar 188 milyon TL’ye ulaşmıştır. Aynı dönemde kâr ve zarara katılım hesapları ile özel cari hesaplar aracılığıyla toplanan fonlar %18 artarak 10 milyar 907 milyon TL’ye yükselmiştir. Yılın üçüncü çeyreğinde takipteki krediler oranımız %2,49 olarak sektör ortalamasının altında performans göstermiş ve yılın yine aynı döneminde takipteki kredilere karşılık ayırma oranımız %84,09 olarak gerçekleşmiştir.
Bankamızın geçen yılın aynı dönemine göre net karı %1,7 artarak 151 milyon 687 bin TL’ye ulaşırken, aynı dönemde net kar payı gelirleri %27,6 artış göstermiştir. Kar zarar ortaklığı projelerinin karlılığımıza pozitif katkısı bu çeyrekte de devam etmiştir.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)