BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAkşener’den beka sorunu uyarısı----

Akşener’den beka sorunu uyarısı

Akşener’den beka sorunu uyarısı
11 Mart 2023 - 15:59 www.finansgundem.com

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Hatay’da konuştu. 'Beka sorunu' tartışmalarına değinen Akşener, "Eğer İstanbul depremini aynı beceriksizlikle karşılar ve yönetirsek, tedbirini almazsak gerçekten Türkiye’nin beka sorunu tavan yapar" dedi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, deprem bölgesi Hatay’da konuştu. Akşener “Afet Allah'tan gelmedir, doğru. Ama iktidar eliyle, bu ucube sistemin getirdiği bir sonuç olarak da asrın felaketine dönüşmüştür. Eğer İstanbul depremini aynı şaşkınlıkla, aynı beceriksizlikle karşılar ve yönetirsek, gerçekten Türkiye'nin beka sorunu tavan yapar” dedi.

Can Çapar'ın Sözcü'deki haberine göre Akşener, Hatay'da İBB Başkanı Ekrem İmamoğluve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile birlikte İBB Deprem Koordinasyon Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

İmamoğlu basın toplantısında İBB'nin Hatay'daki faaliyetleri hakkında bilgi verdi, olası İstanbul depremi için alınacak tedbirleri konuştu. 

İmamoğlu, Akşener'e hitaben, "Sizinle yaptığımız bir telefon konuşmasında, ‘Aman Başkanım, İstanbul deprem meselesi bizim milli egemenlik sorunumuz' demiştiniz. Gerçekten öyle. Biz sağlıklı bir biçimde süreci hazırlayamazsak, İstanbul'daki afetin yaratabileceği tahribat milletçe bize diz çöktürebilir. Bu kadar acı bir tarif yapabiliyoruz. O bakımdan göreve geldiğimiz ilk andan itibaren depremle ilgili süreci konuşmaya, bu konuda hassasiyet göstererek hazırlık yapmaya gayret ettik, etmeye de devam ediyoruz." dedi. 

İmamoğlu, kentsel dönüşüm ve seferberlik planı hakkında bilgi verdi. 

LÜTFÜ SAVAŞ: “TOPLAM, 209 MAHALLEMİZİN SADECE 35'İNDE SU VEREMİYORUZ”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da, ilk dört gün kendileri için çok yoğun, aynı zamanda çok yorucu ve üzücü geçtiğini belirterek, "Dördüncü günden itibaren biz yaralarımızı daha sağlıklı bir şekilde sarmaya başladık ve bugüne kadar geldik… Bize insanlık öğreten gençlerimize teşekkür ediyorum." dedi. 

Savaş, "Toplam, 209 mahallemizin sadece 35'inde su veremiyoruz. Kırsalda 383 mahallemiz var, sadece altısında su veremiyoruz. Bunun dışında her tarafa su veriyoruz. Ama yaz geliyor, su ihtiyacımız daha fazla" dedi. 

BEKA SORUNU VE DEPREM VURGUSU

İmamoğlu ve Savaş, bölgede yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdikten sonra konuşan Akşener, şöyle konuştu

"Bir söz vermiştim Hatay’a geldikten sonra. Sürekli bir biçimde aralıklı olarak buraya geleceğim ve son durumları görüp kamuoyuna aktaracağım diye. Bu sözümün gereği olarak bugün Hatay’dayız. Yarın da Kahramanmaraş’a, ondan sonra Adıyaman ve diğer şehirlerimize gideceğiz ve son durumu göreceğiz.

Sayın İmamoğlu ve sayın Lütfü Savaş’tan dinlediklerimiz epeyce bir mesafe alındığını gösteriyor. İçimize su serpti. Bu işin iyi yanı. Ama sayın İmamoğlu İstanbul depreminden bahsetti. Ve kendisine söylediğim sözü hatırlattı. Doğrudur.

Türkiye beka kelimesi üzerinden seçim yaptı. Türkiye beka kavramı üzerinden birbirini suçladı bu ülkede. Sanki Türkiye’yi bir taraf satacakmış, bir taraf da sattırmıyormuş gibi, yani bir taraf hain, bir taraf da o hainliğe karşı çıkarmış gibi lanse edildi.

Bunun propagandası yapıldı. Birbirimize düşürüldük. Ve bir taraf bir tarafa hain diye baktı. Ama bu deprem bize gösterdi ki asıl Türkiye’nin bekasıyla ilgili sorunlarımız iş bilmemekten kaynaklanan hatalar, kusurlar sonucunda ortaya çıkan acılar."

“TAMAMEN BİR BECERİKSİZLİK ÜRÜNÜ”

Afetin Allah'tan geldiğini ancak hükümetin beceriksizliği yüzünden felakete dönüştüğünü belirten Akşener, şöyle devam etti:

"Eğer İstanbul depremini aynı şaşkınlıkla, aynı beceriksizlikle karşılar ve yönetirsek, tedbirini almazsak eğer gerçekten Türkiye’nin beka sorunu tavan yapar. Bu depremden çıkarılacak dersler var. Ben sayın Erdoğan’ın bu ülkenin cumhurbaşkanı olarak o sabah en geç 8'de  bütün partilerin genel başkanlarını örneğin Çankaya’da toplayıp fikirlerimizden faydalanıp aynı zamanda da desteklerimizi istemeliydi. Bir araya gelseydik, fikirlerimizi söyleseydik bütün imkanlarımızı bir araya getirseydik bu deprem nasıl yönetilirdi? Acaba acılarımız daha az nasıl hissettirilebilirdi? Ve çok daha hızlı şekilde dertlerin çözümü nasıl sağlanabilirdi?"

SİVİL SAVUNMA ELEŞTİRİSİ

Akşener, Sivil Savunma Genel Müdürlüğü'nün 2009'da yapısının değiştirilmesine eleştirdi.

“MERKEZİ BÜTÇE DEVREYE GİRMELİ”

Akşener, iktidarın da belediyelerin yardım çalışmalarına destek olması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

"Belediyelerin imkanları artık yetmez. Merkezi bütçenin mutlaka devreye girmesi lazım. Her bir iş sizin üzerinize kaldığı takdirde olmaz. Vatandaşımız, milletimiz üstüne düşeni yaptı. Her türlü imkanını devreye koydu, yaptı. Ama onların da artık imkanı kalmadı. Çünkü Türkiye zaten ekonomik olarak çok berbat bir süreçten geçiyor."

Meral Akşener, İYİ Parti Başkanlık Divanı'nı topladı

 

Akşener: Üçümüz uzlaştık

 

Akşener: Milletimizin iradesiyle, tarih yazacağız

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)