BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAkkuyu santrali gecikecek mi?----

Akkuyu santrali gecikecek mi?

Akkuyu santrali gecikecek mi?
21 Mart 2018 - 11:50 www.finansgundem.com

Rosatom, Akkuyu santralinin ortaklık yapısındaki olası değişiklerin inşa süreci etkilemeyeceğini vurguladı. Şirket, inşa lisansını baharda almayı ve nükleer ada inşasına hemen başlamayı beklediklerini ifade etti

Rus enerji şirketi Rosatom, Akkuyu nükleer santralinin 2023 yılına yetişeceğini belirterek olası yeni yatırımcılarla görüşmelerin santralin inşasıyla ilgili zamanlamayı etkilemesinin beklenmediğini belirtti.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Rosatom, Akkuyu santralinin ortaklık yapısındaki herhangi bir değişikliğin santralin inşasıyla ilgili zamanlama üzerinde herhangi bir etkisi olacağı spekülasyonlarını kesinlikle reddediyor" ifadeleri yer aldı.

Rosatom, "En sıkı güvenlik düzenlemelerine ve Türkiye'nin 2023 yılında nükleer santralin ilk ünitesinin fiziki faaliyete geçmesi talebine bağlı olarak ilk birimin yapımını hızlandırmak için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Rosatom ayrıca Akkuyu santralinin inşa lisansını baharda almayı ve nükleer ada inşasına hemen başlamayı beklediklerini de ifade etti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)