BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAkkuyu Nükleer Güç Santrali'nde şalt tesisinin montajına başlandı----

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde şalt tesisinin montajına başlandı

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde şalt tesisinin montajına başlandı
27 Temmuz 2023 - 12:32 www.finansgundem.com

Akkuyu NGS’de 400 kV gerilime sahip, elektriğin şebekeye iletilmesi için tasarlanan entegre gaz yalıtımlı şalt tesisinin (KRUE-400) montajına başlandı.

Türkiye'nin ilk nükleer enerji santrali projesi Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) 400 kilovat gerilime sahip entegre gaz yalıtımlı şalt tesisinin (KRUE-400) montajına başlandı.

Akkuyu Nükleer AŞ'den yapılan açıklamaya göre, tam kapasiteye ulaştığında Türkiye’nin elektrik ihtiyacının yüzde 10’unu tek başına karşılayacak olan santralin elektrik ekipman sisteminin bir parçası olan 400 kilovatlık yüksek teknoloji ürünü tesisat, elektriğin şebekeye iletilmesi için tasarlandı.

Baralar, devre kesiciler, topraklama ayırıcılar, akım trafoları ve gaz yalıtımlı baralar gibi elektriğin iletimi için gerekli yardımcı bileşenleri ve bağlantı bileşenlerini bir arada bulunduran ve çok fonksiyonlu bir ekipman olan şalt tesisi, hem entegre dağıtıcının boyutlarını önemli ölçüde azaltıyor hem de işletme konforunu ve güvenirliğini artırıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdür Birinci Yardımcısı ve NGS Yapı İşleri Direktörü Sergey Butckikh, entegre şalt tesisinin montajına başlanmasının Akkuyu NGS projesi için önemli bir aşama olduğunun altını çizerek, “Nükleer santralin dört güç ünitesini aynı anda inşa ederken bir yandan da elektrik temin sürecinde yer alacak ekipmanların kurulumunu yapıyoruz. Entegre şalt tesisinin gaz yalıtımlı olduğunu belirtmekte fayda var. Bu ekipman yüksek yangın güvenliği düzeyine de sahiptir çünkü gaz yalıtımı olası bir yangın durumunda alevlerin yayılmasını engellemektedir. Tesisin montajı tamamlandıktan sonra Akkuyu NGS elektroteknik sisteminin başlatma ve ayarlama işlerine başlayacağız. Bu etap, bizi birinci güç ünitesindeki başlatma ve ayarlama çalışmalarına bir adım daha yakınlaştıracak.” dedi.

Akkuyu NGS'de önemli aşama

 

Akkuyu'ya 700 milyon euroluk sigorta

 

Türkiye için tarihi gün! Akkuyu NGS'de ilk yakıt töreni

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)