BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAKKB’den TSKB’ye 100 milyon Euro kredi----

AKKB’den TSKB’ye 100 milyon Euro kredi

AKKB’den TSKB’ye 100 milyon Euro kredi
30 Aralık 2016 - 16:42 www.finansgundem.com

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası, Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası’ndan (AKKB) 100 milyon Euro tutarında kredi temin etti. TSKB tarafından finansal kiralama şirketleri aracılığıyla kullandırılacak krediyle mikro, küçük ve orta ölçekli firmalar desteklenecek.

TSKB, Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası’ndan (AKKB) 100 milyon Euro tutarında kredi sağladı. Kredi, gerçekleştirecekleri yeni yatırımlarla istihdam yaratan veya mevcut istihdamı korumayı hedefleyen mikro, küçük ve orta ölçekli firmalara kullandırılacak

T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı garantörlüğünde temin edilen kredi, toptancı banka (APEX bankası) olarak, TSKB tarafından finansal kiralama şirketleri aracılığıyla kullandırılacak.

Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası’ndan temin edilen krediyle ilgili değerlendirmelerde bulunan TSKB Genel Müdürü Suat İnce şöyle konuştu: “AKKB ile 2004 yılına dayanan işbirliğimiz güçlenerek devam ediyor. İmzaladığımız bu anlaşma ile bugüne kadar AKKB’den sağladığımız kredilerin toplam tutarı 465 milyon Euro’ya ulaştı. Sunduğumuz bu krediyle hem istihdama katkı sağlayacağımız hem de farklı ölçeklerdeki işletmeleri destekleyeceğimiz için büyük memnuniyet duyuyoruz.”

AYB’DEN 100 MİLYON EURO KREDİ

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) geçtiğimiz günlerde Avrupa Yatırım Bankası’ndan (AYB) Türkiye’deki küçük ve orta ölçekli yatırımlar için 100 milyon euro kredi temin etmişti. Açıklamada, kredinin enerji ve çevre kredisi adıyla 12 yıl vadeli olarak Hazine Müsteşarlığı garantörlüğünde temin edildiği bilgisi yer almıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)