BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAkdoğan'dan 'savaş' açıklaması!----

Akdoğan'dan 'savaş' açıklaması!

Akdoğan'dan 'savaş' açıklaması!
17 Şubat 2016 - 11:00 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan savaş çıkacak iddiaları için canlı yayında net konuştu

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan savaş çıkacak iddialarına net cevap verdi. A Haber canlı yayınında önemli açıklamalarda bulunan Akdoğan, "Savaş meraklısı da maceracı da değiliz." dedi.

Yalçın Akdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

CHP masayı devirdi, samimi değiller. CHP darbecilerin sevdiği tavırı takınıyor.

"AK PARTİ'NİN GÖRÜŞÜ ÇALIŞMALARIN DEVAM ETMESİ YÖNÜNDEDİR"

CHP'nin yaptığını milletimiz görecektir. Milletimiz yeni anayasa istiyor. AK Parti durduğu yerde duruyor. Bu inisiyatif devam etmelidir. AK Parti'nin görüşü bu çalışmaların devam etmesi yönündedir. AK Parti burada samimi olarak masaya oturmuştur. 

PYD'NİN SALDIRILARI

PYD'nin alan kazanmaya çalışması var. Buna karşı da Türkiye gereken tepkiyi gösterdi. Angajman karşılığı olarak cevap verildi, hem de ulusal güvenlik tehdidine karşı adımlar atıldı. Bölgede, yakın coğrafyamızda meydana gelen gelişmeleri çok yakından takip ediyoruz. Burada ABD'nin de bir şartı oldu çekilmeleri yönünde. Türkiye'nin caydırı etki yaptığını söyleyebiliriz. Haftaya tekrar görüşmeler var.

"PYD'Yİ MEŞRULAŞTIRMAK İÇİN BİR KURGU"

PYD ile DEAŞ'ı karşı karşıya getirip PYD'nin verdiği mücadele üzerinden meşrulaştırmasını sağlayacak bir kurgu yapılıyor. Azez taraflarında DEAŞ yok. Gördük, Rusya sivilleri vurdu. Utanmadan BM'ye gidip Türkiye'yi şikâyet ediyorlar. Buna birisinin dur demesi lazım. BM Rusya'nın katlettiği sivilleri soramıyor, Türkiye'nin 2 top atışına itiraz ediyor. 

"SAVAŞ MERAKLISI DA MACERACI DA DEĞİLİZ"

Türkiye'nin çok ciddi bir tarihi, müktesebatı var. Böyle baktığımızda Türkiye kendi çıkarlarını koruyabilecek güce sahiptir. Biz savaş meraklısı değiliz, maceracı da değiliz ama ulusal güvenliğin gereğini yapmamız gerekir. Kafamızı çevirelim, içe kapanalım gibi bir dünya yok. Biz almayız diyen 10 ülkeyi geçtiler sığınmacılar. Karşı tarafta olup bitenler göç dalgası olarak sizi vuruyorsa bu sizi ilgilenir. Oradaki Türkmenler katlediliyorsa bu sizi ilgilendirir. 

"BAYKAL ULUSAL GÜVENLİK ÇIKARINA PARALEL BİR GÖRÜŞ ORTAYA KOYDU"

AK Parti'nin görüşünden bahsetmiyoruz, Türkiye'nin çıkarından bahsediyoruz. Sayın Baykal da Türkiye'nin ulusal güvenlik çıkarına paralel bir görüş ortaya koymuştur. Doğru olandır. 

Suriye meselesinin başından beri sayın Cumhurbaşkanımız güvenli bölge olsun diyordu. 

"RUSYA'YA DİPLOMATİK BASKI LAZIM"

Açık kapı politikamız sürüyor. Azez'e kimse müdahale etmemeli. Rusya'ya diplomatik baskı lazım. Şu anda sivil yardım hattı zaten var ama buraya kimsenin dokunmaması lazım. Bütün sınır duvar ile kapatılamaz.

Suriye'deki gelişmelerle ilgili olarak yeni tezkereye ihtiyaç duyulmaz.

Halep düşerse 600 bin kişi gelebilir.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)