BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporAkçay'ın Avrupa'da bileğini büken yok----

Akçay'ın Avrupa'da bileğini büken yok

Akçay'ın Avrupa'da bileğini büken yok
13 Aralık 2013 - 01:03 www.finansgundem.com

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, Avrupa sahalarında takımının başında çıktığı maçlarda 9 galibiyet 3 beraberlik elde etti

En son 23 Şubat 2012'de UEFA Avrupa Ligi 2. turunda Hollanda'nın PSV Eindhoven takımıyla deplasmanda yaptığı karşılaşmayı 4-1 kaybeden bordo mavililer, yenilmezlik serisini 657'e güne taşıdı. Bordo-mavili takımın başında ilk Avrupa sınavına 4-2'lik Derry City maçıyla çıkan Mustafa Akçay'ın ise bugüne kadar Avrupa'da mağlubiyeti yok.

Söz konusu dönemde oynadığı 14 Avrupa kupası maçında 9 galibiyet ve 5 beraberlik elde ederek başarılı bir grafik ortaya koyan bordo mavililer, Galatasaray'ın UEFA Kupası ve Süper Kupayı kazandığı 1999-2000 ile 2000-2001 sezonlarında olmak üzere Avrupa'daki 15 maç yenilmezlik rekoruna 1 maç yaklaştı.

Grubu lider olarak tamamlayarak ikinci tura yükselen Trabzonspor'un Avrupa kupalarındaki son 14 maçı şöyle:

12 MAÇTA 9 GALİBİYET

Bordo-mavili takım, teknik direktör Akçay'ın görevde bulunduğu bu sezon Avrupa kupalarında 12 maçta 9 galibiyet, 3 beraberlik aldı.

Futbol hayatında ilk kez bir Süper Lig takımını çalıştıran ve ilk Avrupa deneyimine bu sezon başlayan teknik direktör Akçay, 12 maç sonunda Avrupa kupalarında namağlup teknik adam konumunda bulunuyor.

Bu sezon UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turundan itibaren başladığı Avrupa serüveninde, tarihinde ilk kez gruplara kalma başarısı gösteren bordo-mavililer, grubu da 14 puanla lider tamamlayarak 2. tura yükseldi. 

Karadeniz ekibi, Akçay yönetiminde ilk olarak UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda İrlanda'nın Derry City takımını sahasında 4-2 ve deplasmanda 3-0 mağlup etti. Daha sonra 3. ön eleme turunda Belarus'un Dinamo Minsk takımını dış sahada 1-0, sahasında da 0-0'lık beraberlikle eleyen bordo-mavili takım, Arnavutluk'un Kukesi takımını deplasmanda 2-0 sahasında 3-1 yenerek tarihinde ilk kez gruplara kalmayı başardı.  

Gruba Kıbrıs Rum kesiminin Apollon Limassol takımını deplasmanda 2-1 yenerek iyi bir başlangıç yapan Trabzonspor, ikinci maçta da sahasında İtalya'nın Lazio takımıyla 3-3 berabere kaldı. Legia Varşova'yı evinde ve deplasmanda 2-0 yenen Karadeniz ekibi, beşinci maçta da Apollon Limassol'u sahasında 4-2 yendi. İtalya'da Lazio karşısında 0-0 beraberlik alan Karadeniz ekibi, ikinci sıradaki rakibi önünde liderliği bırakmayarak 2. tura yükseldi.

-Avrupa'daki maçları

Trabzonspor'un Mustafa Akçay yönetiminde bu sezon Avrupa'da oynadığı maçlar ve aldığı sonuçlar şöyle:

Trabzonspor:-Derry City................: 4-2

Derry City- Trabzonspor................: 0-3

Dinamo Minsk-Trabzonspor...........: 0-1

Trabzonspor-Dinamo Minsk..........:  0-0

Kukesi-Trabzonspor.....................:  0-2

Trabzonspor-Kukesi......................: 3-1

Apollon Limassol-Trabzonspor......: 1-2

Lazio-Trabzonspor........................: 3-3

Trabzonspor-Legia Varşova..........: 2-0

Legia Varşova-Trabzonspor..........: 0-2

Trabzonspor-Apollon Limassol......: 4-2

Lazio-Trabzonspor.........................: 0-0

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)