BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAkbank'tan girişimcilere destek----

Akbank'tan girişimcilere destek

Akbank'tan girişimcilere destek
06 Mayıs 2013 - 12:20 www.finansgundem.com

Akbank Genel Müdür Yardımcısı Gür, girişimcilere desteklerinin süreceğini söyledi

Akbank Ticari ve KOBİ Bankacılığı'ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kaan Gür, Türkiye'de daha fazla girişimci yetiştirilmesine ve girişimciler için fırsatların artırılmasına yönelik çalışmaları sürdüreceklerini belirtti.
Akbank'tan yapılan açıklamaya göre, dünyaca ünlü "Girişimcilik Gurusu" ve ABD Başkanı Barack Obama'nın Danışmanı Prof. Kenneth Morse, girişimcilerin eğitimine de büyük önem veren Akbank'ın ana sponsorluğunda konferanslar vermek üzere Türkiye'ye bir kez daha geldi. Prof. Morse, girişimcilere, finansman konusunun, şirketlerin büyümelerinde ve uzun süre ayakta kalmalarında oynadığı kritik rolün önemini ve nasıl yönetileceğini anlattı.
Akbank Ticari ve KOBİ Bankacılığı'ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kaan Gür, konuyla ilgili değerlendirmesinde Akbank olarak girişimcilik ekosistemine değer katmak için farklı alanlarda çözümler üretmeye devam ettiklerini belirtti.
Akbank olarak her yeni girişimin, geleceğin başarılı KOBİ'sine dönüşmesi için yeni ürün, hizmet, finansman modelleri, eğitim programları, çeşitli yarışmalar, işbirlikleri gibi çok geniş bir çözüm yelpazesi ile girişimcilerin yanında olduklarını ifade eden Gür, şunları kaydetti:
"Bu çalışmalarımız kapsamında etkin girişimcilere maddi ve manevi desteği bir arada sunmayı hedefleyen Endeavor Türkiye girişimcilerine yönelik uygun teminat koşullarında, uzun vade, düşük faiz gibi avantajları içeren bir kredi havuzu oluşturduk. Üniversite öğrencilerinin girişimlerinin ödüllendirildiği Global Üniversiteli Girişimci Yarışmasına Akbank olarak ikinci kez destek verdik. Ayrıca Sabancı Üniversitesi ile birlikte gerçekleştirdiğimiz 'Akbank Girişimci Geliştirme Programı'nı üçüncü kez hayata geçirdik. Finansal anlamda desteğimizi de kesintisiz olarak sürdürüyoruz. Akbank olarak, yeni bir işletme kurarak, ticari faaliyetlerine başlamış olan girişimciler için Girişimci Destek Paketi'ni hazırladık. Girişimciliği teşvik eden çalışmalara öncülük ederek, ülkemizde daha fazla girişimci yetiştirilmesine ve girişimciler için fırsatların artırılmasına yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz."
Prof. Kenneth Morse ise finansman sürecinin düzgün bir şekilde yönetilmeyen şirketlerin geleceğinin de tahrip edildiğine dikkati çekerek, bu sürecin güçlü ve iyi bir şekilde yönetildiği şirketlerde, başarı olasılığının arttığını ve şirketlerin sağlıklı büyüdüğünü vurguladı.
Şirketlerin ihtiyaçlarına özgü finansman modellerinin geliştirilmesinin gereğini ve yollarını gösteren Prof. Morse, şirketlerin işlerini büyütmesi için gerekli kaynakları ne zaman, nereden ve nasıl bulucaklarına ilişkin olarak da önemli ipucları verdi.
Şirket yöneticileri ve girişimcilere, finansal süreçlerin onları değil, onların finansal süreçleri nasıl yönetebileceklerini de aktaran Prof. Morse, katılımcılara, kaynaklara ulaştıktan sonra başarının nasıl garanti edileceğini de öğretti.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)