BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAkbank’ın kârı 2.2 milyar TL----

Akbank’ın kârı 2.2 milyar TL

Akbank’ın kârı 2.2 milyar TL
27 Ekim 2015 - 07:11 www.finansgundem.com

Akbank’ın 9 aylık konsolide net kârı 2 milyar 222 milyon TL oldu

Akbank 9 aylık bilançosunu açıkladı. Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, uluslararası piyasalardaki tüm belirsizliklere rağmen, yılın ilk yarısında Türkiye ekonomisinin beklentilerin üzerinde, ılımlı bir büyüme performansı sergilediğini ifade ederek "Bu performans, gelişmekte olan bir ekonomi olan ülkemizde, yatırım ve tüketim talebinin dinamik olduğunun da bir kanıtı oldu. Yılın ikinci yarısında da büyük ölçüde benzer bir trend öngörüyoruz. Akbank da, bu dönemde sağlam sermaye yapısı ve etkin risk yönetimi sayesinde sağlıklı büyüme performansını sürdürürken ekonomimizin büyümesine destek oldu. Bankamız, bu dönemde geçtiğimiz yılsonuna kıyasla toplam nakdi ve gayrinakdi kredilerini yüzde 12 büyüterek 188 milyar TL seviyesine çıkardı. Aktiflerimiz de aynı dönemde yüzde 17 büyüyerek 255 milyar TL seviyesine çıktı" dedi.

Akbank'ın 2 milyar 898 milyon TL brüt karından 676 milyon TL vergi karşılığı ayırdığını belirten Binbaşgil ilk dokuz ayın sonunda bankanın 2 milyar 222 milyon TL konsolide net kar elde ettiğini vurguladı.

Binbaşgil, Akbank'ın Türkiye'nin katma değeri yüksek ve ihracat odaklı bir büyüme modeline destek verdiğini belirterek, "Toplam kredilerimiz vasıtasıyla ekonomimize sağladığımız desteği 188 milyar TL'nin üstüne çıkardık. KOBİ ve kurumsal kredilerimiz vasıtasıyla reel sektöre verdiğimiz destek, yılın ilk 9 ayında geçtiğimiz yıl sonuna kıyasla yüzde 18 artış göstererek 149 milyarın üzerine çıktı. Şirketlerimizin büyümesine verdiğimiz destek, kredilerle sınırlı kalmadı. Eylül ayında KOBİ'lerimize bankacılık işlemlerini avantajlı şekilde gerçekleştirebilmeleri için 'Kuruşun Değerini Bilen Tarifeler'i sunduk. Bu sayede şirketlerimiz birçok bankacılık işlemini çok daha uygun koşullarla yapma imkanına kavuştu" diye konuştu.

Toplam mevduatı 152 milyar TL'yi geçti

Türkiye'de tasarruf bilincini artırmaya yönelik çalışmaların mevduat tutarındaki artışta rolü olduğunu belirten Binbaşgil, "Yılın ilk 9 ayında yüzde 25 oranında artan toplam mevduatımız, 152 milyar TL'nin üzerine çıktı. Mevduatımızdaki bu güçlü büyüme, daha fazla kredi desteği sağlamamızda elimizi güçlenlendirecek." dedi.

Mobil bankacılığında stratejilerinin temellerinden birini oluşturduğuna değinen Binbaşgil, "Bugün artık işlemlerimizin %91'i şube dışında yapılıyor" bilgisini verdi.

Akbank'ın sendikasyon kredilerinde yatırımcı tabanını genişleten ve kredi maliyetlerini belirleyen banka konumunu sürdürdüğüne dikkat çeken Binbaşgil, "Ağustos ayında 335 milyon dolar tutarında 3 yıllık bir sendikasyon kredisi aldık. Bu kredimizle, 2008 global krizinden bu yana 3 yıllık vadede bir sendikasyon kredisi temin eden ilk Türk bankası olduk. Ayrıca bu kredi ile bir yandan vadeyi uzatırken, diğer yandan da Asya ve Orta Doğu'dan yeni katılımcı bankalar kazanarak Türk sendikasyon piyasasındaki yatırımcı tabanını da genişlettik. Ağustos ayında 1 yıl vadeli 1.2 milyar dolar tutarında bir sendikasyon daha gerçekleştirdik. Bu işlemle geçtiğimiz yıl Ağustos'ta aldığımız sendikasyon kredimizi maliyetleri 15 baz puan düşürerek yeniledik" diye konuştu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)