BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAkbank'ın bedelli sermaye artışına katılım yüzde 99.9 oldu----

Akbank'ın bedelli sermaye artışına katılım yüzde 99.9 oldu

Akbank'ın bedelli sermaye artışına katılım yüzde 99.9 oldu
18 Ocak 2019 - 14:48 www.finansgundem.com

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, “Sermaye artırımımıza olan son derece yüksek katılım, hissedarlarımızın bankamıza ve ülkemize duyduğu güvenin net bir göstergesidir” dedi

Akbank, 5 Aralık 2018 tarihinde 4 milyar liralık çıkarılmış sermayesini 5,2 milyar liraya artıracağını ve her 1 TL nominal değerli pay için pay alım hakkının 2,5 TL üzerinden kullandırılması sonucunda, toplam 3 milyar TL öz kaynak artışı hedeflediğini kamuoyuyla paylaşmıştı. Bu süreç içerisinde 3-17 Ocak 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilen yeni pay alma hakkı kullandırımına katılım, 17 Ocak akşamı itibarıyla %99,9 oldu. Geri kalan çok az sayıdaki hisse de 22-23 Ocak 2019 tarihleri arasında Borsa İstanbul’da halka arz edilecek ve süreç bu şekilde %100 olarak tamamlanacaktır.

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer konuyla ilgili şu açıklamada bulundu:
“Sermaye artırımımıza %99,9 oranında olan bu son derece yüksek katılım, hissedarlarımızın
bankamıza ve ülkemize duyduğu güvenin net bir göstergesidir. Sermaye artışımız, bankamızın rekabet gücünü daha da yükseltecek ve sağlıklı büyümemize katkı sağlayacaktır. Bu sayede global piyasa koşullarında oluşabilecek dalgalanmalara karşı bankamızın kuvvetli finansalları daha da güçlü bir hale gelecektir. Artan sermayemiz, Akbank’ın önümüzdeki dönemdeki büyüme stratejilerine yönelik ilave kapasite yaratacak ve sürdürülebilir karlılığımızın devamına katkı sağlayacaktır. Sermaye artırımımız, yurtdışı yatırımcılarımızdan da büyük ilgi görmüştür. Bu sayede Türkiye’ye yaklaşık 210 milyon Dolar’lık doğrudan yabancı yatırım girişi olmuştur. Bu başarımız da göstermiştir ki, küresel dalgalanmaların yoğun olduğu bu gibi günlerde bile, doğru yönetilen iyi şirketler her zaman uluslararası piyasalardan yatırım çekebilmektedirler. Sermaye artırımımıza katılan tüm hissedarlarımıza teşekkürlerimi sunar; ülkemize, müşterilerimize, çalışanlarımıza ve hissedarlarımıza hayırlı olmasını dilerim.”

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ufuk 18 Ocak 2019 18:33

    unutulan hisselerin primi şirkete kalaca. 1,4 milyon 6,50 den satsa 8 milyon TL havadan para. Muhtemelen ölen kişilerin mirasçıları bilmiyor. Kullanmayanlara mektup gönderilmesi lazım.