BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAkbank Obama’nın danışmanını getiriyor----

Akbank Obama’nın danışmanını getiriyor

Akbank Obama’nın danışmanını getiriyor
28 Mart 2014 - 11:23 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Barack Obama’nın Danışmanı Girişimci Gurusu Kenneth Morse, bu yıl da Akbank desteğiyle Türkiye'ye geliyor

Dünyaca ünlü “Girişimci Gurusu” Prof. Kenneth Morse, Akbank ana sponsorluğunda küresel çapta işlerini geliştirmek isteyen Türk firmalarına konferanslar vermek üzere yeniden Türkiye’ye geliyor. ABD Başkanı Barack Obama’ya da danışmanlık yapan Morse, İstanbul'da 1-2 Nisan’da vereceği konferansta, ”Azimli Türk Girişimciler için Küresel Satış Stratejileri" konulu bir konferans verecek.

Morse, bu konferanslarda Türk firmalarına küresel  ekonomideki değişen koşullarda, büyümeye ilişkin önemli ipuçları verecek. Kenneth Morse, iç piyasa için satışları, pazar payını, iş sürekliliği ve müşteri sadakatini artırmanın ve güçlendirmenin yollarını anlatacak. Dış pazarlar için de, Türk girişimcilere küresel rakiplerin yarattığı tsunami ortamında Morse, tutarlı biçimde etkili bir dağıtımı yürütecek global bir pazarlama ekibinin nasıl oluşturulacağını anlatacak.

Girişimci gurusu Kenneth Morse, bu yılki konferanslarını ağırlıklı olarak "küresel ticarette yer almak isteyen firmalar" üzerinde yoğunlaştırdı. Morse, yurtiçi ve yurtdışı satışlarını daha da çok artırmak isteyen şirketlerin yanında, pazar payını artırmak için daha verimli bir satış organizasyonu kurmak isteyen şirketler için de pratik önerilerden oluşan bir konferans verecek. Konferans’ta küresel oyuncularla rekabette avantaj sağlamak isteyen firmalara Morse,  sonuç alıcı ipuçları veriyor olacak.

Morse, geçen yılki konferansta “Müşteri odaklı çalışmıyorsa CEO’nuzu işten çıkarın” demişti
Kenneth Morse, Akbank sponsorluğunda geçen yıl da geldiği Türkiye'de, 4 konferans verdi. Morse, Akbank sponsorluğunda gerçekleştirilen İstanbul ve Ankara'daki konferanslarda kendisini dinleme fırsatını yakalayan 120 katılımcıya, şirket başarısında müşteri odaklı çalışmanın önemini anlattı.

Müşteri sorunlarının çözümlenmesine odaklanmanın ve bu konunun üzerinde ciddi bir şekilde durmanın şirketlerin başarısında anahtar olduğuna da dikkat çeken Morse’un, "Eğer CEO'nuz kendisini müşterilere önemli ölçüde değer yaratmaya adamamışsa, müşteri odaklı çalışmıyorsa, kendisini ya işten çıkarın ya da şirkette başka bir pozisyona kaydırın. Çünkü, bu nitelikte birisi o pozisyonda kaldığı sürece şirketiniz başarılı olamaz" önerisi dikkat çekmişti.

Akbank Ticari Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kaan Gür, Türkiye'nin hedeflerini yakalayabilmesi için bugünkü düzeyden çok daha fazla küresel çapta oyuncu haline gelmiş şirketlere gereksinimi olduğuna dikkat çekti.  "Akbank olarak, şirketlerimizin sadece yurt içindeki büyümeleri için değil, aynı zaman dış piyasalardaki etkinliklerini ve satışlarını artırmaları için de finansman ve danışmanlık desteği veriyoruz" diyen Kaan Gür, aynı zamanda küresel ekonomideki trendleri aktararak, şirketlerin faaliyetlerine yön vermelerinde önemli katkılarda bulunduklarının altını çizdi ve ekledi:

"Bu yıl çok önemli. Dış piyasalara açılmak, iş hacmini artımak gerekiyor. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) nitelikli gevşemeyi kademeli olarak sonlandırıp, faiz artışına doğru ilerlediği bu dönemde, farklı ölçeklerde iş hacmi olan tüm firmalar strateji değişikliklerine gitmek zorunda. Bu çerçevede, Girişimci Gurusu Kenneth Morse'un vereceği konferanslar daha da önem kazanıyor. Morse'un bu yıl da Türk firmalarına altın değerinde ipuçları vereceğine, onlara yön ve yol göstereceğine inanıyorum."

KENNETH MORSE

Kenneth Morse, girişimcilere ve şirketlere dönük eğitim ve danışmanlık çalışmalarına, 1975 yılında, Çin pazarına girmeye çalışan IBM, General Motors, Gilette, Hughes Aircraft, Mine Safety Appliances, Waters Associates gibi dev şirketlerin himayesinde kurduğu ticaret danışmanlığı şirketiyle adım attı ve beş yıl boyunca Beijing'de yerleşik olarak çalıştı.
Kenneth Morse'un kurucuları arasında yer aldığı altı yüksek teknoloji şirketinin dört tanesi başarılı bir şekilde halka açıldı ya da ortaklıklar kurdu. Son 12 yılda 1,500'den çok küresel girişimciye, yoğunlaştırılmış üst yönetici eğitimi veren Morse’a, Mass High Tech dergisi tarafından "Eğitimin Yıldızı" ünvanı verildi.

Girişimcilik konusunda danışmanlık vermekte olan Prof. Kenneth Morse, ayrıca ABD Başkanı Barack Obama’ya bağlı ABD Ulusal İnovasyon ve Girişimcilik Danışma Kurulu üyeliğini de yürütüyor.

M.I.T. Enterprise Forum Direktörü ve iletişim teknolojisi şirketi 3Com'un ve Aspen Teknolojinin kurucu ortağı da olan Kenneth Morse, dünyada girişimci şirketlerin destekçisi olarak da biliniyor. Morse'un danışmanlığını yaptığı iki İspanyol şirketi, ülkedeki ekonomik krize rağmen, 2013 yılında önemli aşamalar kaydetti. Şirketlerden bir tanesi Intel'e satılırken, diğerine sağlanan büyük ölçekli küresel sermaye girişi ile Andalusia ve Valencia bölgelerinde binlerce yeni iş olanağı yaratıldı.

Morse, 12 yıl kadar önce kurduğu Entrepreneurship Ventures Inc. şirketinin çalışmaları ile Girişimcilik Becerilerini Geliştirme eğitimleri verdi. Morse bu eğitimleri, Kolombiya, Kanada, Norveç, Romanya, İskoçya, İspanya, Hollanda, Türkiye, Lübnan, Ürdan, Suudi Arabistan, Suriye, Birleşik Arap Emirlikleri, Pakistan ve Yeni Zelanda'da vererek, tüm dünyaya taşıdı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)