BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAkbank Nakit Yönetimi’ne 3 yılda 2 ödül----

Akbank Nakit Yönetimi’ne 3 yılda 2 ödül

Akbank Nakit Yönetimi’ne 3 yılda 2 ödül
14 Ekim 2017 - 06:56 www.finansgundem.com

Uluslararası ekonomi ve finans dergisi EMEA Finance’in "Avrupa Bankacılık Ödülleri” kapsamında verdiği "Avrupa'nın En İyi Nakit Yönetimi Ödülü"nü Akbank üç yılda ikinci kez aldı

Akbank’ın bankacılık sektöründe standartları yükselten ürün ve hizmetleri, ulusal ve uluslararası düzeyde takdir görmeye ve ödüller almaya devam ediyor. İngiltere merkezli ekonomi ve finans dergisi EMEA Finance’in "Avrupa Bankacılık Ödülleri" kapsamında verdiği "Avrupa'nın En İyi Nakit Yönetimi Ödülü"nü ikinci kez kazanan Akbank bu yıl aldığı çok sayıda uluslararası ödüle bir yenisini daha ekledi.

EMEA Finance, bu ödülün verilmesinde öncelikli olarak Akbank’ın müşterilerinin iş başarısına katkıda bulunmasının yanı sıra yeni teknolojileri sektöre kazandıran öncü kimliğinin de etkili olduğunu vurguladı.

“Müşterilerimizin memnuniyeti bu ödülü almamızda belirleyici oldu”

Akbank Nakit Yönetimi ve Dış Ticaret Bölüm Başkanı Erdoğdu Paker, ikinci kez kazandıkları EMEA Finance ödülü için yaptığı değerlendirmede, “Nakit yönetiminde standartları yükselterek, EMEA Finance’in "Avrupa'nın En İyi Nakit Yönetimi Ödülü"nü üç yılda, ikinci kez kazanmak ve çalışmalarımızın uluslararası düzeyde takdir görmesi bizleri çok mutlu ediyor. Nakit Yönetimi olarak her segmentteki müşterilerimize Kurumsal, Ticari, KOBİ, Bireysel ve Özel Bankacılık olmak üzere, farklı ürünlerle ve tüm kanallarımızdan hizmet veriyoruz. Kurumsal ve ticari müşterilerimizin, büyük ve çok uluslu firmaların bizim için referans olan memnuniyet ve teşekkür mektupları, bu ödülü almamızdaki en önemli nedenlerdendi. Yeni teknolojilere yaptığımız yatırımlarla, sunduğumuz kaliteli hizmet de bu memnuniyetin altyapısında önemli rol oynadı, belirleyici oldu. Farklı müşteri gruplarımız için farklı hizmet modellerimiz mevcut. Türkiye çapında Nakit Ürün ve Dış Ticaret Yöneticilerimizle müşterilerimize yerinde çözümler sunuyoruz. Ayrıca genel müdürlük kadrolarımız butik ürün ve çözümlerle ihtiyaç duyan kurumsal ve ticari şube müşterilerimize de hizmet veriyor” dedi.

“Nakit yönetimi, ürünleri ile hacim pazar paylarında lider”

Paker açıklamasında, “Akbank olarak doğrudan borçlandırma, tedarikçi finansmanı ürünlerinde çok güçlüyüz. Hacim pazar paylarında, gelen ve giden EFT ürünlerinde lideriz. Ödeme ve tahsilat çeklerinde ise ikinci sıradayız” diye ekledi ve şu konuların altını çizdi:

“Müşterilerimize terzi usulü özel hizmetler sunuyoruz”

“Türk bankacılık sistemi bugün dünya geneline bakıldığında ileri teknolojisi, uzman ve deneyimli insan kaynaklarıyla çok gelişmiş dinamik bir yapıya sahip. Bireysel kullanıcılar gibi tüzel dünyada da firmalar uçtan uca tüm iş süreçlerini iyi bir şekilde yönetebilmek ve işletme kaynaklarını verimli olarak kullanmak için uzman bir nakit yönetimi danışmanlığına ihtiyaç duyuyorlar. Peki nakit yönetimi dediğimizde sunduğumuz bu hizmet nedir?” dersek: Nakit yönetimi, özetle; müşterilerimizin ticari döngülerine uygun tahsilat ve ödeme ürünleri sunmaktır. Akbank Nakit Yönetimi olarak, müşterilerimizin ödeme, tahsilat, stok yönetimi, ticaretin finansmanı ve nakit akışı gibi tüm ihtiyaçlarına özel terzi usulü çözümler sunarken, aynı zamanda onların dijitalleşmesine de katkı sağlıyor ve onları geleceğe hazırlıyoruz. Sunduğumuz çözümlerle dijitalleşen müşterilerimiz, finansal hizmetlere dijital kanallarımız üzerinden hızlı, kolay, her an ve her yerden ulaşabiliyor.”

“Ödülü almamızdaki diğer önemli etken ise yeni teknolojilere yaptığımız yatırımlar”

Değerlendirmesini, “Bugün hayatımıza yeni giren teknolojiler ve regülasyon değişiklikleri nedeni ile bankacılıkta ve özellikle de nakit yönetiminde yeni bir döneme girdiğimizi düşünüyoruz” diye sürdüren Paker, “Artık müşterilerimize kendi dijital bankacılık kanallarımızda hizmet vermemiz yeterli gelmiyor. Bizler müşterilerimizin kendi kullandıkları platform ve muhasebe programlarının içinden onlara hizmet vermeyi konuşuyoruz” dedi ve ekledi:

“Yeni düzenlemeler sonrasında ülkemizde para transferi, fatura ödemeleri, yasal ödemeler gibi birçok bankacılık işlemini yapabilen lisanslı Fintech’ler hizmet vermeye başladı. Aynı zamanda yeni dönemde müşterilerin birden fazla banka ile tek tek entegre olması yerine tek bir platforma entegre olmasını sağlayan aracı platformlar da hayatımıza girdi. Akbank olarak yeni oluşan bu dünyaya hazırız. Geçen yıl bankacılık ürünlerimizi API’ler aracılığıyla dış dünyaya açan Türkiye’deki ilk banka olduk. Birçok Fintech ve platform ile API’lerimiz aracılığı ile online entegrasyon sağlıyor ve müşterilerimizi kendi kanallarımız dışında başka platformlardan da ürünlerimizle buluşturabiliyoruz.”

“Blockchain teknolojisini Türkiye’de yurtdışı para transferi için kullanan ilk bankayız”

Müşterilerine kolaylık sağlayacak, hız kazandıracak, katma değer yaratacak yeni teknolojileri ürünlerine uyarladıklarını da vurgulayan Paker, “Uluslararası para transferinde blockchain teknolojisini kullanarak şeffaflık ve hızı artırıp, maliyetleri düşüren çözümler sunan Silikon Vadisi menşeeli teknoloji firması Ripple ile anlaşan ilk Türk Bankası olduk. Küresel para transfer sisteminin yeni platformu Ripple ile ilk adım olarak, Almanya’da faaliyet gösteren iştirakimiz Akbank AG üzerinden tüzel ödemeler kapsamında pilot çalışma yaptık. Başarılı geçen pilot sürecinin ardından firma ile 3 yıllık anlaşma yaptık ve müşterilerimize sunmak üzere çalışmalarımıza başladık. Taraflar arasında hızlı ve güvenli işlem yapılmasını sağlayan blockchain teknolojisi, aradaki muhabir bankaları ortadan kaldırarak online ve şeffaf transfer yapılmasını sağlıyor” dedi.

Türkiye’nin “güçlü ve hızlı bir ödeme sistemine sahip bir ülke” olduğunun altını çizen Paker, “Ancak konu uluslararası para transferi olunca, işlem hızı düşüyor, müşteri açısından maliyetler artıyor. Bu nedenle blockchain teknolojisini ilk aşamada yurtdışı para transferi süreçlerini iyileştirmeye yönelik bir fırsat olarak gördük. Teknolojinin Türkiye’de yaygınlaşması ile öncü olarak girdiğimiz bu alanda blockchain altyapısı ile yapılacak işlemleri artırmak amacıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yeni teknolojilere yatırımı aralıksız sürdürdüklerini belirten Paker, “Müşterilerimize kolaylık sağlayacak, hız kazandıracak, katma değer yaratacak tüm yeni teknolojileri takip ediyoruz. IT ekiplerimiz Silikon Vadisi’nden yazılımcılar ile birlikte çalışarak yeni teknolojilerle ilgili deneyim paylaşımı yapıyor” dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)