BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAkbank finansçılarla Maliye Bakanı'nı buluşturdu----

Akbank finansçılarla Maliye Bakanı'nı buluşturdu

Akbank finansçılarla Maliye Bakanı'nı buluşturdu
05 Nisan 2013 - 17:07 www.finansgundem.com

Akbank ana sponsorluğunda düzenlenen Eurofinance, Türkiye finans sektörü liderleriyle Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ’i bir araya getirdi

Akbank ana sponsorluğunda EuroFinance   tarafından   İstanbul’da   düzenlenen Türkiye’de Nakit, Hazine ve Risk Yönetimi başlıklı konferansta finans dünyasının liderleri bir araya   geldi.   Etkinliğin   açılış   konuşmasını   gerçekleştiren   Akbank   Kurumsal   Bankacılık’tan sorumlu Genel  Müdür Yardımcısı Alper H. Yüksel, konuşmasında, değişen faaliyet ortamında çevik olmanın yöntemlerine değindi.
Konferansta   konuşan   Maliye   Bakanı   Şimşek,   cari   açığın   yapısal   boyutları   açısından karşılaşabilecek  riskler  üzerinde  durdu.  Bakan  Şimşek,  “Önemli  bir  dış  finansman  ihtiyacı yaşanıyor.  Mali politikalardaki risk yönetimi üzerine bir örnek vermek gerekirse, ani şokların daha  makul  bir   tahribatla  giderilmesinde  Merkez  Bankası  tarafından  sağlanan  kur  ve  faiz sistemindeki esneklik uygulamaları çok önemlidir” dedi.
Şimşek, net olarak iç ve dış borcun, milli gelire oranla % 61,5’ten % 17’ye düştüğünün de altını çizerek  yatırım  hedefleri  hakkında  bilgiler  verirken;  devlet  olarak,  kredi  sağlayıcı  durumuna gelecek kadar güçlenmekte olduklarını da belirtti.
 Maliye Bakanı Mehmet Şimşek konuşmasında, bankacılık sektörünün çok iyi düzenlendiğine ve hane  halkının birikmiş borcunun milli gelire oranının AB’ye kıyasla oldukça düştüğüne dikkat çekti. Bakan,  kamu yatırımlarının verimsizliği bağlamında özel sektörde yatırımın artması için sunulan teşviklerin  günümüzde yabancı yatırımcıyı daha çok ülkemize çektiğine, bu bağlamda, yerel yatırımcı açısından da bu alanda daha fazla ilerleme beklediklerine değindi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)