BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAK Parti'den MYK sonrası çok önemli açıklamalar----

AK Parti'den MYK sonrası çok önemli açıklamalar

AK Parti'den MYK sonrası çok önemli açıklamalar
12 Ağustos 2015 - 21:04 www.finansgundem.com

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay toplantı sonrası açıklama yaptı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, hükümet kurma sürecinde CHP ile yapılan görüşmelerin değerlendirildiği öğrenildi.

Parti genel merkezinde basına kapalı gerçekleştirilen toplantı 5 saat 40 dakika sürdü.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay toplantı sonrası açıklama yapıtı. Yaptığı açıklama'da koalisyon hükümetin süresine değinen Atalay, "AK Parti Genel Başkanımız Başbakanımız o gayreti göstercek. Yarınki görüşmeyi çok önemli görüyoruz. CHP MYK'sı süreyle ilgili dün bir açıklama yaptı. Onların hepsi görüşülecek ama başka seçenekler de görüşülecek. Dolayısıyla onu yarın, pek bağlayıcı teklif olarak görmemek lazım" dedi.

Atalay'ın açıklasından öne çıkanlar şöyle:

Toplantıda yarınki görüşmeler için uzun değerlendirmeler oldu. Bunun için de biraz uzun sürdü. Toplantının ana gündem maddesi hükümet kurma çalışmaları oldu. Bugün Genel Başkanımız ve Başbakanımız yapmış olduğu görüşme ile ilgili çok geniş, çok kapsamlı bilgi sundu.

Toplantıda tüm seçeneklerin analizi yapıldı, kamuoyu araştırmaları incelendi.Yarın tekrar bir araya gelecekler ve sona doğru giden bir toplantı yapacaklar. Yarın ki görüşmenin en geniş çerçevede olmasını istiyoruz. AK Parti olarak seçim akşamından itibaren nasıl bir tutum sergilediğimizi herkes biliyor. Biz sorumlu yapıcı bir politika izledik. Bu güne kadar izlediğimiz çizgide de devam ediyoruz. Bütün partilerle görüşeceğiz dedik ve görüşmelerde yapıldı. Bu görüşmelerin ne kadar faydalı olduğunu biliyoruz.

Sorumlu ve yapıcı politika izledik. Türkiye siyasetinde partiler arası diyalog kurmak kolay değildir.  Gergin seçim sonrasında diyaloglar yeniden kuruldu. Kurulan diyalog kamuoyuna da rahatlık getirdi.  

CHP ile görüşmemiz ülkemiz için kazanımdır.  Yarki görüşmeyi çok önemli görüyoruz. Genelbaşkanımız yarın olumlu bir sonuç için gayret gösterecek. Görüşmede tüm seçenekler masada olacak.

HÜKÜMETİN SÜRESİ KAÇ YIL OLACAK?
AK Parti Genel Başkanımız Başbakanımız o gayreti göstercek. Yarınki görüşmeyi çok önemli görüyoruz. CHP MYK'sı süreyle ilgili bir açıklama yaptı. Onların hepsi görüşülecek ama başka seçenekler de görüşülecek. Dolayısıyla onu yarın, pek bağlayıcı teklif olarak görmemek lazım.  Genel Başkanlar ayrılırıken, "Bir araya geleceğiz ve bütün seçenekleri geniş bir yelpazede değerlendireceğiz demişlerdir. 

Biz samimiyetle ve yapıcı bir politika izliyoruz. Bugünkü toplantımız ve yarına bakışımız da bu samimiyeti taşıyor. Süre konusunda da "geniş yelpazede değerlendirmeler" diye değerlendiriyoruz. Yarınki görüşme bütün seçeneklerin masada olduğu bir görüşmedir. 

"Cumhurbaşkanı engelliyor" suçlamasını yanlış buluyoruz. Cumhurbaşkanımız süreci yürütmeye gayret ediyor ve bir hükümet kurulmasını teşvik ediyor. 

Yarınki görüşmeyi ve sonrasında yapılan açıklamayı beklemek lazım. 

MHP İLE GÖRÜŞE YAPILACAK MI? 
Biz bütün partilerle görüşeceğimizi söyledik. Biz buna sadığız. Başbakanımız CHP ile görüşmeden sonra MHP ile de görüşeceğini açıklamıştı. Görüşüp görüşmeme her genel başkanın kendi taktiridir. Bahçeli'nin değerlendirmesini yanlış bir ifade olarak görüyorum.

ERKEN SEÇİM İHTİMALİ
(Erken seçim) Bütün boyutlar partimiz tarafından değerlendiriliyor. Hukuki boyut da değerlendiriyor. Yarını görmeden bir açıklama yapmamız doğru olmaz. Esas olan Genel Başkanımız ve CHP Genelbaşkanı arasında yapılacak görülmenin sonucudur. O toplantıdan çıkacak karar bizim  de kabulümüzdür. 

(Erken seçim takvimi) Partimizde, MYK'mızda, MKYK'mızda bu konuyla ilgili bir çalışma yoktur. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)