BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAK Parti'den fezleke stratejisi----

AK Parti'den fezleke stratejisi

AK Parti'den fezleke stratejisi
19 Mart 2014 - 13:28 www.finansgundem.com

Meclis Genel Kurulu bugün eski 4 bakan ile ilgili fezlekeleri görüşmek üzere olağanüstü toplanacak

TBMM Genel Kurulu yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası görevlerinden ayrılan 4 bakanla ilgili hazırlanan fezlekeler nedeniyle bugün olağanüstü toplanıyor. Ancak fezlekelerin Meclis'te okunup okunmayacağı henüz belli değil.

Yerel seçimler nedeniyle ara tatilinde bulunan Meclis Genel Kurulu, CHP'nin olağanüstü toplantı çağrısı üzerine saat 15.00'te toplanacak. Meclis başkanvekili Sadık Yakut tarafından yönetilecek oturumda, ilk olarak toplantı yeter sayısı aranacak.

184 olan toplantı yeter sayısının bulunması halinde görüşmelere geçilecek.

FEZLEKE STRATEJİSİ

CHP'nin girişimiyle MHP ve BDP'nin de desteğini alarak TBMM'nin yeniden toplanmasını sağlayan muhalefetin ilk hedefi "toplantı yeter sayısı" olan 184 kişiyi bulmak.

CHP toplantıya Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dahil "tam kadro" toplantıya katılacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BDP eş Başkanı Selahattin Demirtaş ise seçim çalışmaları nedeniyle toplantıya katılmayacaklar.

AK PARTİLİ VEKİLLER KULİSTE BEKLEYECEK

TBMM Genel Kurul toplantısı için öncelikle yoklama yapılacak. Yoklama sırasında AK Partili vekiller kuliste oturup yoklamaya katılmayacak. Ancak muhalefetin 184 vekili bulduğunun ortaya çıkması halinde Genel Kurul salonuna girerek görüşmelere katılacaklar.

TOPLANTIDA NE OLACAK?

TBMM'deki bugünkü toplantıda dört eski bakan, Egemen Bağış, Zafer Çağlayan, Muammer Güler ve Erdoğan Bayraktar hakkında mahkemenin gönderdiği fezlekeler ele alınacak. Ancak iktidar ile muhalefet arasında fezlekelerin ne kadarının okunacağı konusunda da görüş ayrılığı var.

Muhalefet, milletvekillerinin dört eski bakan hakkındaki iddialar konusunda bilgi sahibi olması için en azından fezlekelerin içeriğine ilişkin savcının özetinin okunmasını istiyor.

CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi yaptığı açıklamada, taleplerinin 300 sayfaya yakın fezlekenin okunması değil, ancak savcının iddialara ilişkin yaklaşık 4 sayfalık özetinin okunması olduğunu söyledi. AK Parti ise toplantıda sadece fezlekelerin TBMM'ye ulaştığına ilişkin bilginin verilip, Meclis'in yeniden tatil edilmesini istiyor.

SORUŞTURMA ÖNERGESİ VERİLECEK Mİ?

Fezlekelerin okunmasının ardından gündeme gelebilecek bir sonraki aşama, TBMM'de dört eski bakan hakkında bir soruşturma komisyonu kurulması. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, soruşturma komisyonu kurulması için talepte bulunacaklarını açıkladı.

55 İMZA YETİYOR

Soruşturma komisyonu kurulması için 55 milletvekilinin talebi yeterli oluyor. Muhalefet, soruşturma komisyonunun kurulup kurulmayacağına karar verilebilmesi için, milletvekillerinin fezlekeler hakkında bilgi sahibi olması gerektiğini savunuyor.

Genel Kurul'da 4 eski bakan Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Erdoğan Bayraktar ve Egemen Bağış hakkındaki fezlekelerin üst yazıları okunacak. Muhalefetin fezlekelerin tartışmaya açılabilmesi için genel görüşme talebinde bulunması da bekleniyor. Bu talep Genel Kurul'da oylanacak.

Görüşmelerin ardından Genel Kurul, başka bir konuyu ele almadan yeniden tatile girecek.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yolsuzluk19 Mart 2014 15:50

    HIRSIZ VARRRRRR DİYE BÜTÜN ALANLAR DOLUYOR. SEN ÖNCE KENDİNİ BİR AKLA BAKALIM NASIL AKLAYACAKSIN. SENİN BUNDAN SONRA MEŞRUİYETİN , SAYGIN KALMADI. KİMSE SENİ KAALE BİE ALMIYOR. ÖNCE KENDİNE ÇEKİ DÜZEN VER. BAĞIRARAK BİR ŞEYLER ELDE ETMEYE ÇALIŞIYORSUN. YUH ARTIK YA .. BIKTIK AYNI ŞEYLERİ DUYMAKTAN.