BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAK Parti'den EYT açıklaması----

AK Parti'den EYT açıklaması

AK Parti'den EYT açıklaması
29 Kasım 2022 - 16:43 www.finansgundem.com

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, "EYT ve sözleşmeli personelin kadroya geçilmesine ilişkin düzenlemeleri aralık ayı içinde yapmayı planlıyoruz." dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Akbaşoğlu, merak edilen 'Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ve sözleşmeli personel' gündemiyle ilgili konuştu. AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, "EYT ve sözleşmeli personelin kadroya geçilmesine ilişkin düzenlemeleri aralık ayı içinde yapmayı planlıyoruz. En kötü ihtimal 2023 yılı başında yasalaşmasına şahit olacağız" dedi.

MECLİS TAKVİMİ NASIL İŞLEYECEK?

Meclis'te 5 Aralık'tan itibaren 12 gün boyunca bütçe maratonu yaşanacak. Bütçe görüşmeleri sırasında Meclis'te yasa teklifi görüşülemiyor. Bu nedenle 16 Aralık'tan sonra Meclis'e düzenlemelerle ilgili küçük bir torba yasa teklifinin gelmesi bekleniyor. 3 Ocak'tan sonra düzenlemenin Meclis'te görüşülmesi ve yasalaşması bekleniyor. EYT düzenlemesi 1 Ocak'tan itibaren geçerli olacak.

EYT düzenlemesinden ilk etapta yaklaşık 1,5 milyon kişinin yararlanması bekleniyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü Kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, "Emeklilik için yılını doldurup yaş şartını bekleyenlerle ilgili çalışmamızı en kısa sürede tamamlayıp kamuoyuna açıklayacağız" demişti. 

Sözlemeli personele ilişkin düzenlemeyle kamudaki 520 bin sözleşmeli personelden 424 bini isteğe bağlı olarak kadroya geçebilecek.

EYT taslağında flaş detay: Yaş sınırı kalkıyor!

 

EYT’lilerin kıdem tazminatı yükü 500 milyar TL

 

EYT'li ve sözleşmelilerin gözleri kabine toplantısında!

 

Bakan Bilgin'den dikkat çeken EYT açıklaması

 

Bakan Bilgin açıkladı: EYT'li çalışana 5 puan formülü

 

EYT'de kapsam genişliyor: Bir kalemde daha borçlanma desteği!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)