BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAK Parti'den Ahmet Şık'a 100 bin liralık dava----

AK Parti'den Ahmet Şık'a 100 bin liralık dava

AK Parti'den Ahmet Şık'a 100 bin liralık dava
27 Temmuz 2018 - 15:46 www.finansgundem.com

AK Parti, HDP Milletvekili Ahmet Şık'a 23 Temmuz'daki Meclis konuşmasında partiye hakaret ve iftirada bulunduğu gerekçesiyle 100 bin liralık dava açtı

AK Parti, HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'a, 23  Temmuz'da TBMM'de yaptığı konuşmada, "AK Parti'ye yönelik çok ağır hakaret, suç  isnadı ve iftiralarda bulunduğu" gerekçesiyle 100 bin liralık manevi tazminat  davası açtı. 

Partinin avukatı Burhanettin Sevencan ve Muammer Cemaloğlu'nun açtığı  davanın dilekçesinde, Şık'ın, Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde  Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin birinci maddesi üzerine söz talep  edip Meclis kürsüsünde konuşma yaptığı belirtildi.

Şık'ın, konuşmasında, "yasa tasarısının içeriği ile ilgisiz şekilde,  AK Parti hakkında akla, mantığa ve vicdana sığmayan, tamamen iftira niteliğinde  bazı açıklamalar yaptığı, açıklamalarında AK Parti'ye yönelik, katlanılması asla  mümkün olmayan çok ağır hakaret, suç isnadı ve iftiralarda bulunduğu" ifade  edilen dilekçede, Şık'ın konuşmasından bölümlere yer verildi.

Şık'ın söylemleri üzerine TBMM Genel Kurulunda gerginlik yaşandığı ve  oturuma ara verildiği belirtilen dilekçede, akabinde, Şık'ın iki birleşim  Meclisten çıkarma cezası aldığı hatırlatıldı ve şöyle denildi:

"Davalının yapmış olduğu konuşmada iktidar partisi olan müvekkil  Adalet ve Kalkınma Partisi hakkında sarf ettiği ifadelerin ve iddiaların tamamı  gerçek dışı ve hayal mahsulüdür. Bu tarz asılsız iddialarla gündeme gelmek,  davalının mensubu bulunduğu partinin siyasi ideolojisi haline gelmiştir.  Davalının, davaya konu açıklamalarında bahsettiği hususlar akıl, mantık ve  vicdanla bağdaşmayan, gerçekle hiçbir ilgisi olmayan, tamamen hakaret ve iftira  kastıyla ortaya atılmış asılsız ve mesnetsiz olmanın ötesinde, açıkça müvekkilin  kişilik haklarını ihlal eden mahiyettedir.

Bu çerçevede davalı Ahmet Şık'ın Adalet ve Kalkınma Partisi'ne,  Türkiye Cumhuriyeti devletinin manevi şahsiyetine ve AK Parti milletvekillerine  yönelik bu hakaret, tehdit ve küfürleri hukuk düzeninin himaye etmeyeceği  derecede ağır ve haksız birer saldırıdır."

Dilekçede, Şık'ın "akla, mantığa, vicdana aykırı iddialarının kabul  edilebilir olmadığı", "bu iddialarla açık ve galiz hakarette bulunarak, halkı kin  ve düşmanlığa tahrik ettiği ve suç isnadında bulunduğu" ifade edildi.

  Şık'ın, siyasi eleştiri adı altında yapılan, fakat orantısız ve  gerekli olmayan sözler içeren konuşmasının "düşünce açıklaması ve eleştiri"  olarak kabul edilemeyeceği kaydedilen dilekçede, "bu denli ağır hakaretlerin  düşünce açıklaması olarak kabulü halinde kişilik değerlerinin, hukuk ve anayasal  güvenden yoksun kalacağı" belirtildi.

Ankara Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesinde açılan davanın dilekçesinde,  "Şık'ın, bir siyasetçiye yakışmayacak düzeydeki çirkin üslubuna karşı caydırıcı  bir tazminata hükmedilmesi gerektiği" ifade edilerek, Şık'tan 100 bin lira manevi  tazminat talep edildi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yeni Türkiye 27 Temmuz 2018 20:57

    Bu FETÖ ağızlı şaklabana haddini her seferinde bildirmek AK PARTİ vekillere çok büyük haz veriyor olsa gerek ... TEK YOL İDAM ...

  • Halk27 Temmuz 2018 18:41

    Birincisi ak parti değil akp, hatta akepe; zira aklığı filan kalmadı. İkincisi, adamın söylediği hangi cümle yalan?