BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAK Parti'de yerel seçim mesaisi başladı----

AK Parti'de yerel seçim mesaisi başladı

AK Parti'de yerel seçim mesaisi başladı
17 Aralık 2023 - 19:24 www.finansgundem.com

AK Parti'de yerel seçim mesaisi başladı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten temayül yoklaması sonrası ilk açıklama geldi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin İstanbul'daki temayül yoklaması sonrası açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplantıda kapalı zarflarda görüşler aldığını söyleyen Çelik, adaylarınne zaman açıklanacağına ilişkin olarak, "Takvim belli, Sayın Cumhurbaşkanımız ifade ettiler, Aralık ayının sonuna kadar çalışmalar yetişecek" dedi. Çelik'in konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:

“Her türlü demokratik temayülün gerçekleşmesi, vatandaşlarımızın hem de teşkilatlarımızın demokratik iradesinin tam tecelli etmesi için çeşitli mekanizmaların çalıştırılması talimatını vermiştir. Bu çerçevede vatandaşımızın iradesini Türkiye’nin yer tarafında sorulması, vatandaşın iradesini yansıtması bakımından teşkilatlarımızın iradesinin tam olarak görülmesi için çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Bugünkü çalışmamız İstanbul il başkanımızın ev sahipliğinde ana kademe, gençlik kolları ve kadın kolları başkanımızın katılımı ile gerçekleşmiştir.. Toplantıyı Cumhurbaşkanımız bizzat yönetmiştir.”

"Mekanizma güçlü bir şekilde çalıştırılmakta"

“Arkadaşlarımız hiçbir etki altında kalmadan hür iradeleri ile ilçelerde ve büyükşehirlerde hangi adayı görmek istiyorlarsa mevcut belediye başkanlarımızın olduğu yerlerde mevcut belediye başkanlarımızı değerlendirerek belediye başkanlarımızın olmadığı yerde önerdikleri isimleri söyleyerek, mevcut belediye başkanlarımızın olduğu yerlerde teşkilat mensubumuzun iradelerini ortaya koymaları için alternatif isimler dahil olmak üzere bütün bu süreçlerin yansıtıldığı mekanizma güçlü bir şekilde çalıştırılmaktadır.”

Görüşler kapalı zarflarla ifade edildi

“Bu bizim demokratik anlayışımızın siyasi kararları şekillendirme şeklindeki siyasi tarzımızın Türkiye’deki siyasi partilere örnek olarak bir modeldir. Bundan öncesi bütün illerimizde teşkilat temayyül yoklamaları yapıldı. Sayın Cumhurbaşkanımızın Ankara, Adana, İzmir, bugün de İstanbul ile birlikte 3 kademe ilçe başkanımızın katılımı, MKYK üyelerimizin katılımları ile birlikte arkadaşlarımızın hür iradelerini yansıtmaları şeklinde çağrıda bulunarak hepsinin görüşlerini kapalı zarflarda ifade ettiği, gerekirse alternatif isimlerin parti içinden ve dışından yazdıkları tam demokratik sürecin işletilmesi şeklinde tutum ortaya koyarak vatandaşımızın teşkilatımızın iradesi ortaya çıkması için bu çalışmalara yönlendirmektedir.”

"Vatandaşın sesine kulak veriyoruz"

“Cumhurbaşkanımızın bize verdiği talimat sürekli olarak seçimlere giderken, seçimlerden sonra da Türkiye’yi yönetirken Türkiye’nin en büyük partisi olarak sürekli olarak vatandaşın sesine kulak vermek şeklindedir. Bu mekanizmalar ortak aklın tecelli etmesi bakımından güçlü bir şekilde çalıştırılmaktadır. Cumhurbaşkanımızın saatlerde bu çalışmaların başında durarak iradenin özgür bir şekilde tecelli etmesi bakımından hassasiyet göstermiştir.”

“Sadece bugün 30’dan fazla arkadaşımıza Sayın Cumhurbaşkanımız söz vermiş, onların görüşlerini dinlemiştir. Parti içindeki değerlendirmelerini almıştır. Bütün bunlar kayda geçirilerek seçim çalışmamız için yol gösterici olacaktır. AK Parti ve Cumhur ittifakı Cumhuriyetin değerlerine ve demokrasinin bütün kılcal damalarının çalıştırılması iradesine sahip olarak adayların belirlenmesi, seçime gidilme sürecini bu şekilde belirlemektedir. Bugün İstanbul İl Başkanımızın ev sahipliğinde İstanbul teşkilatlarımızı bu şekilde dinledik.”

“Milletimiz için demokrasi şöleni olan seçimlerin demokrasimizin güçlenmesi bakımından büyük katkısı olacaktır. İlk gün nasıl milletimizin sesine kulak veriyorsak bugün de aynı şekilde kulak vermeye devam edeceğiz. Parti olarak biz teşkilatlarımız gözbebeği olarak bakarız. Bugün memnuniyet verici durum şu oldu. Ana kademedeki arkadaşlarımız görüşlerini ifade ettiler. Gençlik kolları ve kadın kollarımızın görüşlerini kapsamlı bir şekilde ifade etmesi hepimize büyük bir memnuniyet yaratmıştır. Bugün büyük demokrasi mücadelemizin bir istişaresine daha imza atmış olduk. Zaten takvim belli sayın Cumhurbaşkanımız ifade ettiler, aralık ayının sonuna kadar çalışmalar yetişecek. Bu titiz çalışmaları yapacağız. Esas çalışmalarla iradenin ortaya çıkmasıdır.”

Bahçeli, yerel seçim hazırlıklarına ilişkin bilgi verdi

 

Kürşad Zorlu: 2024 yerel seçimlerine 'hür ve müstakil' giriyoruz

 

Cumhur İttifakı'nın yerel seçim çalışmasında sona gelindi

 

Yerel seçim takvimi açıklandı

 

CHP'de yerel seçim takvimi belirlendi

 

AK Parti'de yerel seçim aday adayı müracaat tarihi uzatıldı